Battle4Life zamelt ook in 2023 weer geld in voor Inloophuis Pisa in Hoorn

Algemeen
Het organisatieteam van de Battle4Life is al druk aan het vergaderen. V.l.n.r.: Ysabel Meppelink, Sandra Ooms, Karin Zeeman, Jari de Boer en Lisette Bakker. Niet op de foto: Maaike Steltenpool, Matthijs Broerse, Roxy Kloosterhof, Mathilde Huijser, Marion Jensch, Francis Dooper en Mariska Verhaar.
Het organisatieteam van de Battle4Life is al druk aan het vergaderen. V.l.n.r.: Ysabel Meppelink, Sandra Ooms, Karin Zeeman, Jari de Boer en Lisette Bakker. Niet op de foto: Maaike Steltenpool, Matthijs Broerse, Roxy Kloosterhof, Mathilde Huijser, Marion Jensch, Francis Dooper en Mariska Verhaar. Foto: Jan Siebring Fotografie

HOORN - Het duurt nog wel even voordat de Battle4Life weer plaatsvindt, maar achter de schermen wordt sinds begin september al druk vergaderd en geregeld. De zesde editie van deze obstacle run in het Julianapark in Hoorn is woensdag 17 en donderdag 18 mei 2023. En net als voorgaande jaren wordt weer geld ingezameld voor Inloophuis Pisa. Vorig jaar leverde de run maar liefst 32.350 euro op. Pisa kan met zo’n bedrag doorgaan met het fantastische werk dat zij doet voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd. 

Sámen de eindstreep halen bij Battle4Life

Pisa in Hoorn is een Centrum voor leven met en na kanker, waar mensen die direct of indirect geraakt zijn door kanker terecht kunnen voor warme aandacht en een steuntje in de rug. Je kunt er terecht voor een gesprek, diverse activiteiten en/of lotgenotencontact. Alles is gericht op het omgaan met de gevolgen van kanker. Om deze zorg te kunnen (blijven) bieden is Pisa structureel op zoek naar inkomsten. Een van de initiatiefnemers en organisatoren van de Battle4Life is Karin Zeeman, directeur van ZeemanVastgoed en Zeeman Makelaars in Hoorn. Zij heeft van dichtbij gezien hoe belangrijk het werk van Pisa is; ze was zes jaar lang voorzitter van het bestuur van het inloophuis. “In die periode borrelde bij mij en bij ambassadeur Margit Nijboer het idee op om een sportevenement te organiseren waarmee we Pisa een financiële boost konden geven. We zijn, met behulp van een aantal sportcoaches, gaan brainstormen. Een obstacle run, die was er in Hoorn nog niet. Dat idee heb ik met Helen Sijm samen verder uitgewerkt en dus gingen we op zoek naar sponsors, materialen en vrijwilligers. Door de komst van steeds weer nieuwe vrijwilligers, komen er ook nieuw ideeën bij. Hartstikke leuk! Iedereen binnen het organisatieteam heeft zijn of haar eigen taak en weet precies wat er moet gebeuren.”

Samen plezier beleven

Het eerste jaar, in 2016, deden vijfhonderd mensen mee, dus eigenlijk was de Battle4Life meteen een succes. Het evenement is nu verdeeld over twee dagen en uitgegroeid tot inmiddels zo’n vijftienhonderd deelnemers. “De eerste dag, 17 mei dus, staat een speciale scholendag op het programma en de volgende dag, Hemelvaartsdag, is de traditionele Battle. Deelnemers betalen inschrijfgeld én kunnen zich laten sponsoren. Alle inkomsten komen rechtstreeks bij Pisa terecht”, benadrukt Karin. Er zijn verschillende runs waar mensen zich voor kunnen inschrijven. De Kidsrun bijvoorbeeld, speciaal voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Kids die het leuk vinden om te klauteren, te springen en te klimmen en niet bang zijn om een klein beetje nat te worden, moeten zéker meedoen. Als echte stoere bikkels lopen ze onder begeleiding van sportcoaches een parcours van drie kilometer. Verder is er ook de Familyrun van ongeveer zes kilometer, speciaal voor gezinnen. Ten slotte kun je je natuurlijk ook individueel inschrijven voor de run (op een afstand naar keuze) of ook leuk: vorm gezellig samen met vrienden een team of met collega’s een bedrijventeam! Lees alle informatie op de website van de Battle4Life. Er is voor ieder wat wils! “Dat was voor mij ook één van de voorwaarden bij het organiseren van de Battle”, zegt Karin. “Dat het een evenement is waar íedereen aan mee kan doen. Je hoeft echt niet heel sportief te zijn om de run te kunnen volbrengen. Plezier staat voorop en dat zien we ook terug bij de deelnemers, ieder jaar weer. En heel belangrijk: de deelnemers doen het sámen. Ze helpen elkaar als dat nodig is. Dat maakt de run extra bijzonder en helemaal passend bij Inloophuis Pisa. Kanker is een ziekte die je niet in je eentje hoeft te dragen, maar waarbij je veel steun kunt krijgen van onder andere lotgenoten. En die vind je bij Pisa. Een plek waar je niet veel hoeft uit te leggen, omdat lotgenoten en ervaringsdeskundigen vaak aan een half woord genoeg hebben. Ook eventuele gezinsleden, dus de ouders of kinderen van degene die ziek is, zijn heel welkom bij Pisa. Voor hen worden speciale activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd.”

Opvolger

Veiligheid staat tijdens de Battle4Life hoog in het vaandel. Daarom wordt alles tot in de puntjes geregeld. “EHBO is uiteraard aanwezig, net als de reddingsbrigade. We zorgen voor verkeersregelaars en de verzekeringen en vergunningen moeten ook geregeld worden. Er komt nog heel wat bij kijken.” Karin heeft besloten dat dit voor haar als organisator het laatste jaar is. Ze geeft het stokje hierna aan iemand anders over. “De basis is gelegd, dus mijn opvolger kan daar vast goed mee uit de voeten. Het zou leuk zijn als iemand het overneemt die weer nieuwe ideeën heeft, zodat de Battle4Life voor iedereen uitdagend en vernieuwend blijft. Ik blijf overigens wel ambassadeur van het inloophuis, die laat ik niet los. Dus als ze me nodig hebben, sta ik voor ze klaar.”

Steentje bijdragen

Er moet veel gebeuren om de Battle4Life tot een groot succes te maken. Zonder vrijwilligers is dit uiteraard onmogelijk en daarom zijn gemotiveerde mensen die graag hun steentje willen bijdragen van harte welkom. “Dit jaar werken we voor het eerst samen met een ander sportief evenement: de IRONMAN. Bij het zoeken en vinden van vrijwilligers kunnen we elkaar waar nodig ondersteunen. Ook het bestuur van Westfriesland Events gaat fungeren als sparringpartner en helpt op het gebied van vrijwilligers, vergunningen, promotie en deelnemers. Deze samenwerking geeft ons als organisatie wat meer zekerheid, dus we zijn hier heel blij mee.” Zeker op de dag zelf, wanneer zo’n honderd vrijwilligers in touw zijn, zijn helpende handen heel welkom. Wie graag een bijdrage wil leveren aan de Battle4Life, kan een mailtje sturen naar vrijwilligers@battle4life.nl

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te doen? Aanmelden voor de Battle4Life kan vanaf 4 februari 2023 (Wereldkankerdag) via de website: www.battle4life.nl . Tot 4 april geldt een early bird-prijs, daarna wordt het inschrijfgeld iets verhoogd. Voor alle deelnemers geldt: probeer zoveel mogelijk sponsors te vinden, zodat ook dit jaar weer een mooi bedrag aan Pisa gedoneerd kan worden!