Robby Valentine in Manifesto in Hoorn

Algemeen
Robby Valentine.
Robby Valentine. Foto: aangeleverd

HOORN - Robby Valentine komt zaterdag 4 februari terug naar Manifesto, Holenweg 14c in Hoorn, met een show in het kader van z’n laatste album ‘The Alliance’.

Robby Valentine scoorde met zijn debuutsingle Over And Over Again begin jaren negentig een gigant van een hit. Het titelloze debuutalbum leverde hem een Zilveren Harp op en succes in Japan. Zijn laatste twee albums ‘Bizarro World’ en ‘The Alliance’ zetten de multi-instrumentalist weer helemaal op de kaart. De albums leverden hem een deal op met het Japanse label King Records en diverse shows in binnen- en buitenland. 

Toen het de bedoeling was om The Alliance op vinyl uit te brengen, zette Covid een streep door de geplande tour. De lockdown beroofde Valentine echter niet alleen van zijn tour, maar ook van zijn zicht. Door het uitblijven van medische zorg, heeft hij 97 procent van zijn zicht verloren. Maar zoals hij al op zijn laatste album The Alliance zong: ‘We’ll go on to the bitter end!’. Live is er haast niets te merken van het visus-verlies. Het voordeel van alle lockdowns is dan ook geweest dat Valentine in alle rust heeft kunnen revalideren. Bijgestaan door zijn band en twee extravagante vrouwelijke backing vocalisten, wordt zowel aan het oudere als nieuwere werk recht gedaan. Met zijn liefde voor artiesten zoals David Bowie, Freddie Mercury en John Waite, werd hij als artiest geboren uit de Glam-tijd: waar artiesten eruit zagen als artiesten: mannen met make-up en lang haar, dit is nog altijd waar hij voor staat.

Meer info: www.robbyvalentine.nl . Aanvang 20.00 uur. Tickets via www.manifesto-hoorn.nl .