Live-opnames voor album van Jiffy in Manifesto in Hoorn

Algemeen
Jesper Huisman presenteert zijn soloproject Jiffy.
Jesper Huisman presenteert zijn soloproject Jiffy. Foto: aangeleverd

HOORN - In poppodium Manifesto, Holenweg 14c in Hoorn, vindt vrijdag 24 februari een bijzonder optreden plaats. Jesper Huisman presenteert dan namelijk zijn soloproject Jiffy. Het wordt het eerste optreden van dit project en daarbij worden meteen live opnames gemaakt voor het album Call me Jiffy.

Jesper speelde al met Two Shakes of a Lamb’s Tail, Glock 45, The Polyframes, Engel & Paul de Munnik. Mensen kennen hem wellicht ook van de Stadsfeesten in Hoorn, waar hij met de bands waarin hij speelt optreedt, maar ook met bevriende muzikanten de stadskaraokeband vormt. Nu is Jesper klaar voor zijn eigen muziek.

Vorig jaar schreef hij een EP die eigenlijk voor Two Shakes of a Lamb’s Tail bedoeld was. Dat plan ging niet door, en daar lag een EP vol nieuwe muziek. Jesper besloot het heft in eigen hand te nemen en de muziek volgens zijn eigen inzicht vorm te geven. Dit resulteerde in de debuut EP ‘NEW’ die hij uitbracht onder de nieuwe naam JIFFY. Inmiddels ligt er nieuwe muziek, zijn er nieuwe plannen en is Jesper klaar voor de volgende stap.

Dit optreden in Manifesto is niet alleen het debuutoptreden, maar ook de opname voor het eerste JIFFY live-album. De JIFFY band, bestaande uit Johan Kroeze, Mike van Harskamp, Brent Emmerink en Jos van Tol, speelt Rock. Je hoort invloeden van Led Zeppelin, Foo Fighters, Queens of the Stone Age & Aerosmith.

Kaarten zijn te bestellen via www.manifesto-hoorn.nl .