Lezing Oud Hoorn: De Vaderlandsche Maatschappij

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

HOORN - Vereniging Oud Hoorn verzorgt woensdag 8 februari om 20.00 uur een lezing over de Vaderlandsche Maatschappij door Hans Regter. De bijeenkomst vindt plaats in het Foreestenhuis, Grote Oost 43. 

Na de Gouden Eeuw zette de economisch achteruitgang in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden door. Het gevolg was armoede, werkloosheid en zedelijk verval. De Hoornse doopgezinde predikant Cornelis Ris richtte in 1777 de Vaderlandsche Maatschappij op. Hiermee wist Cornelis Ris de toen heersende idee├źn van de Verlichting omtrent armoedebestrijding en verheffing van het volk succesvol in praktijk te brengen. De Vaderlandsche Maatschappij is nog steeds actief. Met de beperkte middelen die resteerden, ondersteunt de organisatie nog steeds goede doelen. Hans Regter is voorzitter van het bestuur van de Vaderlandsche Maatschappij.

De lezingen kunnen uitsluitend door reservering en vooruitbetaling worden bijgewoond. Reserveren via lezingen@oudhoorn.nl . De reservering wordt definitief door betalen van de entreeprijs op NL86 INGB 0002 1448 88, t.n.v. Vereniging Oud Hoorn o.v.v. Lezing. De toegangsprijs is 5 euro voor leden van Oud Hoorn en 6,50 euro voor niet-leden.