Bibliotheek Hoorn organiseert Hoornse finale van Read2Me!

Algemeen
Welke brugklasser wordt de beste voorlezer van Hoorn?
Welke brugklasser wordt de beste voorlezer van Hoorn? Foto: aangeleverd

HOORN - Bibliotheek Hoorn presenteert donderdag 16 februari de Hoornse finale van dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs. Deze finale vindt plaats in Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 8 in Hoorn. Op deze dag strijden zes kandidaten om de titel Brugklas Voorleeskampioen van Hoorn. Deze finale is alleen toegankelijk voor genodigden en begint om 15.00 uur.

Met de voorleeswedstrijd Read2Me! wordt duidelijk dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Deze organisatie richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur en bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep twaalf tot achttien jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.

Voorleeskampioen

In Hoorn doen dit jaar 3 scholen en 23 brugklassen mee. Iedere school stuurt twee voorleeskampioenen naar de finale. De winnaar van deze finale neemt het woensdag 22 maart op tegen de andere Voorleeskampioenen tijdens de provinciale wedstrijd in de OBA, de bibliotheek in Amsterdam. De winnaar van de provinciale ronde gaat meedoen in de landelijke strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2023.