Weekend met tributes in Hoorns poppodium Manifesto

Algemeen
De band Joy Division Undercover.
De band Joy Division Undercover. Foto: Anne-Marie van Rijn

HOORN - Manifesto staat voor een weekend met tributes. Vrijdag 24 maart komt ‘Kingfisher Sky plays Kate Bush’ naar Hoorn. Zaterdag 25 maart staat de band Joy Division Undercover op het podium, met onder andere Henk Koorn (Hallo Venray).

Kingfisher Sky heeft haar bewondering voor Kate Bush nooit onder stoelen of banken gestoken. Sinds het ontstaan van de band vormt het oeuvre van Kate Bush een grote bron van inspiratie voor deze Haagse muzikanten. Nadat incidenteel covers van bijvoorbeeld Cloudbusting en Running up that Hill op de setlist belandden, wilde de band heel graag een hele show in het teken laten staan van de enigmatische zangeres/songwriter. Uiteraard komen de klassiekers als Wuthering Heights en Running up that Hill voorbij, maar ook andere pareltjes uit haar rijke repertoire blijven niet ongemoeid. Dj John Buis verzorgt de muzikale omlijsting. Aanvang 20.00 uur. 

Kingfisher Sky plays Kate Bush. (Foto: aangeleverd)


Joy Division Undercover

Wat in 2007 onder de vlag ‘Closer to Curtis’ als eenmalig project startte, naar aanleiding van de film ‘Control’ van Anton Corbijn, liep uit tot een steeds maar populairder wordend project dat heden ten dage onder de nieuwe naam ‘Joy Division Undercover’ de wereld verovert. In 2023 maakt deze band zich op voor een tour door Europa en overzee met slechts een kort bezoek aan de Nederlandse podia. De nieuwe tour zal onder de vlag ‘An ideal for Living’ worden aangekondigd. Dit is titel van de EP die Joy Division uit eigen middelen in 1978 uitbracht, duizend stuks wel te verstaan. In 2023 is het dan precies 45 jaar geleden dat deze mooie voorloper op het legendarische album ‘Unknown Pleasures’ het daglicht zag. Uiteraard brengt de band tijdens deze tour de vier songs van de EP ten gehore, aangevuld met veel meer briljant materiaal van de band die in 1980 opgeheven werd nadat zanger Ian Curtis uit het leven stapte. De band Joy Division lijkt per jaar aan populariteit te winnen, ook steeds meer jongeren ontdekken de unieke sound van deze band. Het laatste komt waarschijnlijk vooral dat huidige bands als Arcade Fire, The Editors, Interpol, The National, Palace Brothers en nog veel meer roepen dat ze zeer beïnvloedt zijn door Ian Curtis en Joy Division. Met de tribute Joy Division Undercover kan het publiek optimaal genieten van een formatie die eng dichtbij bij het origineel komt. Dj Bert Laan verzorgt een passende afterparty. Aanvang 20.00 uur.

Meer info en tickets: www.manifesto-hoorn.nl .