Werkgroep Grote Waal in Hoorn stopt ermee

Algemeen
De werkgroep Grote Waal stopt met haar werkzaamheden, zoals graffiti verwijderen en sneeuw ruimen.
De werkgroep Grote Waal stopt met haar werkzaamheden, zoals graffiti verwijderen en sneeuw ruimen. Foto: aangeleverd

HOORN - De werkgroep Grote Waal stopt met haar werkzaamheden, zoals graffiti verwijderen, sneeuw ruimen, zout strooien en andere werkzaamheden. Aangezien Kor de Vries vanwege gezondheidsredenen stopt als coördinator en er geen vervanger is om hem op te volgen, houdt het voortbestaan op. 

“Ook moeten wij dit jaar uit de garages, vanwege de sloop aan de Zuiderkruisstraat”, legt Kor de Vries namens de werkgroep uit. “Het is onzeker waar de werkgroep naartoe zou moeten met de spullen. Mede daardoor is er niemand bereid dit voort te zetten. Dit is zeer jammer, want de werkgroep bestond al 22 jaar en al het opgebouwde vertrouwen verdwijnt in de wijk. Vele vrijwilligers zijn dan ook op leeftijd. Als er geen jonge aanwas bij komt, houdt het sociaal samenzijn op. Heel jammer. Ik wil alle medewerkers bedanken voor hun inzet en ik zou zeggen: geniet van de vrije tijd.”

Omdat de sneeuwploeg stopt, is er nog wat strooizout over dat weg moet uit de garage aan de Zuiderkruisstraat (de eerste garage rechts). De zakken zijn tien kilo per stuk en kunnen zaterdag 25 maart opgehaald worden tussen 14.00 en 16.00 uur tegen een kleine vergoeding van één euro per zak. Op is op, dus wees er snel bij.