Battle4life en IPSO gaan voor succesvolle samenwerking

Algemeen
Om het belangrijke werk van Pisa te ondersteunen is het belangrijk zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen tijdens de Battle4Life.
Om het belangrijke werk van Pisa te ondersteunen is het belangrijk zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen tijdens de Battle4Life. Foto: aangeleverd

HOORN - Inloophuis Pisa in Hoorn organiseert op Hemelvaartsdag - donderdag 18 mei - alweer de zesde editie van Battle4Life. Een sponsor obstaclerun georganiseerd door vrijwilligers, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Pisa. De inschrijving is geopend en tot 4 april gelden de Early Bird-tarieven. IPSO is de brancheorganisatie voor centra zoals Pisa en ondersteunt Pisa met een digitaal platform, zoals de website en de bijbehorende inschrijving. 

Mensen die de diagnose kanker krijgen genezen gelukkig steeds vaker, maar gewoon de draad van het leven weer oppakken is voor velen nog niet zo eenvoudig. Gelukkig kun je voor lotgenotencontact, een luisterend oor of behoeftegerichte activiteiten terecht bij Pisa in Hoorn, het centrum voor leven met en na kanker.

Eén op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Elke Nederlander krijgt met kanker te maken als naaste, mantelzorger of nabestaande. De gemiddelde vijfjaarsoverleving van kanker is de laatste decennia gelukkig sterk toegenomen en ligt nu op 65%. Het gevolg daarvan is een groeiende groep van ruim 850.000 mensen die leven met of na kanker. Velen van hen kampen met de gevolgen van hun ziekte en behandeling(en).

Dit heeft grote impact op emotioneel, maar ook op praktisch vlak, met betrekking tot werk, studie of sociale contacten. De centra voor leven met en na kanker bieden (ex)kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden informele psychosociale zorg en ondersteuning. Op een laagdrempelige manier (welkom zonder afspraak of verwijzing) bieden de ruim 4500 gedreven en getrainde vrijwilligers lotgenotencontact, cursussen en workshops, voorlichting en informatie, therapeutische begeleiding, gespreksgroepen en evenementen aan. Met 81 locaties die actief zijn onder de koepel van brancheorganisatie IPSO is er voor vrijwel iedereen dicht bij huis een centrum te vinden.

Steun dit belangrijke werk

Om dit belangrijke werk te ondersteunen is het belangrijk zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen tijdens de Battle4Life in Hoorn om aandacht te vragen voor leven met en na kanker en om een mooi bedrag op te halen. De inschrijving is gestart en tot 4 april gelden de Early Bird-prijzen. Inschrijven kan digitaal in ieder geval tot 14 mei. Het parcours staat op de website en binnenkort volgt er meer informatie over de obstakels. 

Inschrijven kan via www.battle4life.nl .