Toneelvereniging Michaël in Blokker speelt (k)luchtig blijspel

Algemeen
Allerlei verklede figuren komen voorbij.
Allerlei verklede figuren komen voorbij. Foto: aangeleverd

BLOKKER - Toneelvereniging Michaël geeft zaterdag 25, vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april haar jaarlijkse uitvoeringen in Het Gouden Hoofd, Westerblokker 80 in Blokker. De cast is er klaar voor en heeft er ontzettend veel zin om weer een leuk toneelstuk op de planken neer te zetten. Het toneelstuk heeft de titel ‘Bonje Na het Bal’, een stuk in drie bedrijven geschreven door Mimi en Peter van Waterschoot van der Gracht. 

De familie van Zuilen komt terug van het jaarlijkse carnavalsbal. Maar dat niet alles vlekkeloos verloopt, blijkt wel als de vader des huizes een verklede non mee naar huis heeft genomen in de veronderstelling dat het zijn vrouw is. Allerlei verklede figuren komen voorbij zoals de paashaas, Sinterklaas, boef en een indiaantje. Die laatste is met opa meegekomen en is zeker niet van plan terug te gaan naar haar wigwam. Er blijken zaken niet te kloppen en allerlei feestgangers beginnen zich hiermee te bemoeien. En dat wordt steeds maar erger en daardoor wordt het een komische en hachelijke situatie. Niets is wat het lijkt. Kortom: extreem dwaze toestanden in huize Van Zuilen.

Eerbetoon

De eerste uitvoering op 25 maart wordt als eerbetoon opgedragen aan Gerard van Paassen en de tweede uitvoering op 31 maart aan René Stroet. Zij waren allebei actief lid van de toneelvereniging en zijn helaas overleden. 

Kaarten

Kaarten kosten 7,50 euro per stuk en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Loes Beemster, Golden Deliciouslaan 15 in Blokker. Telefoon: 0229-232781.