Lenteconcert De Herleving in Zwaag

Algemeen
De Herleving tijdens de kerstnachtdienst in de Noorderkerk.
De Herleving tijdens de kerstnachtdienst in de Noorderkerk. Foto: aangeleverd

ZWAAG - Muziekvereniging De Herleving geeft zondag 2 april om 11.30 uur een lenteconcert in café De Witte Valk aan de Dorpsstraat 175 in Zwaag. De toegang is gratis.

Voor dit lenteconcert is een heerlijk licht programma in elkaar gezet. Het publiek hoort ongetwijfeld bekende melodieën, want op het programma staat niet alleen muziek van Lionel Richie, maar ook van Coldplay en Duke Ellington. Het Leerorkest opent het concert met onder meer muziek uit Disney-films. In het leerorkest kunnen beginnende muzikanten orkestervaring opdoen. Het is niet alleen voor jeugdige muzikanten bedoeld, maar ook voor muzikanten die na jarenlange stilte het muziek maken weer oppakken.

Het harmonieorkest laat Where Eagles Soar van Steven Reineke horen, maar ook To a Friend van Jacob de Haan. Voor de pauze sluit De Herleving af met Le Merle Blanc, een polka die rustig begint, maar waar Marieke en Noortje al snel helemaal uit hun dak gaan op de piccolo! Na de pauze gaan het leerorkest en het harmonieorkest samen verder met A Discovery Fantasie. Daarna speelt het harmonieorkest nog een aantal lichtere, bekende werken.