Nieuwe duofiets voor Westerhaven in Hoorn

Algemeen
Onthulling van de nieuwe duofiets.
Onthulling van de nieuwe duofiets. Foto: vincentdevriesfoto.nl

HOORN - De Stichting Vrienden van Westerhaven overhandigde woensdag 22 maart een spiksplinternieuwe duofiets aan cliënten van woonzorgcomplex Westerhaven in Hoorn, een locatie van WilgaerdenLeekerweideGroep. “De oude duofiets had mankementen en was eigenlijk gewoon ‘af’”, vertelt Joke Metz, lid van de stichting. “Wij hopen dat de cliënten van deze nieuwe fiets weer jarenlang mogen genieten.”

De twee fietsvrijwilligers die wekelijks op de dinsdag en donderdag met cliënten gaan fietsen, stapten ook nu samen met een cliënt op de fiets. Het ene duo op de oude fiets, het andere duo op het nieuwe exemplaar. Daarna bood de voorzitter van de stichting, Erik Wybenga, de fiets officieel aan. De nieuwe duofiets met elektrische ondersteuning is heel welkom, want de oude werd veel gebruikt, weet Joke. “Elke week gaan twee cliënten met een fietsvrijwilliger op pad. De cliënt mag bepalen waar de rit naartoe gaat. Mensen komen zo lekker in de buitenlucht en doen ook nog wat aan beweging.” 


Cliënten en fietsvrijwilligers kunnen weer jarenlang genieten van deze nieuwe duofiets. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Vrienden van Westerhaven zet zich in voor het welzijn van bewoners van Westerhaven. En dat al veertig jaar. Vanwege dit jubileum bood de stichting de duofiets aan. Naast voorzitter Erik Wybenga en lid Joke Metz bestaat de stichting uit Co Visser (penningmeester), Joop Jench (secretaris) en Paulien Jorritsma (lid). Vorig jaar, toen Westerhaven zestig jaar bestond, heeft de stichting een nieuw biljart geschonken en is het dakterras op de tweede etage opgeknapt, waardoor er voor de bewoners weer een gezellige plek is om te zitten. Joke: “Verder financieren wij verschillende activiteiten, zoals muziek in huis, nieuwe boeken voor de bibliotheek, de jaarlijkse poffertjeskraam tijdens de kermis en de ijscokar.”

Wie de Stichting Vrienden van Westerhaven een warm hart toedraagt en graag een bijdrage wil leveren aan het welzijn van de cliënten, kan een gift overmaken op rekeningnummer NL06 ABNA 0447328077 t.n.v. Stichting Vrienden van Westerhaven.