‘God, Sex en Shostakovich’ in Foreestenhuis Hoorn

Algemeen
Rata Kloppenburg is cellist en theatermaker.
Rata Kloppenburg is cellist en theatermaker. Foto: aangeleverd

HOORN - Rata Kloppenburg is cellist en theatermaker. In de muzikale monoloog ‘God, Sex en Shostakovich’ vertelt ze luchthartig over beklemmende zaken. Te zien op zondag 26 maart om 15.00 uur in het Foreestenhuis, Grote Oost 43 in Hoorn.

De ingewikkelde verhouding met haar vader. De angst voor de verleidelijke buitenwereld. Een familiegeheim. Maar ook over de kracht van dat blijvende verlangen naar Grote Woorden als liefde, avontuur, echtheid, overgave en verbondenheid. En de onverwachte wendingen die dat oplevert. Met muziek van Dmitri Shostakovich. 

Rata bespeelt een achttiende-eeuwse Boheemse cello, ter beschikking gesteld door Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Tickets zijn verkrijgbaar via www.projectgeestdrift.nl .

Een aantal Doopsgezinde kerken in Noord-Holland Noord hebben onder de naam Project Geestdrift de krachten gebundeld. Samen bieden zij een serie eigentijdse muziek- en theatervoorstellingen aan, met als doel bezoekers te verwelkomen op deze bijzondere locaties en op verbindende wijze met elkaar kennis te maken.