Sandra Visser stopt als columnist voor Hoorns Nieuwsblad

Algemeen
Sandra Visser op de plek waar zij altijd met veel plezier haar columns schreef.
Sandra Visser op de plek waar zij altijd met veel plezier haar columns schreef. Foto: Jan Siebring Fotografie

HOORN - Ze schreef haar allereerste column voor de krant in mei 2019, toen nog in ‘West-Friesland op Zondag’. Begin februari van dit jaar schreef ze de allerlaatste. Sandra Visser (59) uit Hoorn stopt als columniste voor het Hoorns Nieuwsblad. “De onderwerpen en inspiratie drogen een beetje op”, laat ze weten. “Daardoor vond ik mijn columns niet slecht, maar wel minder goed worden. Dit deed mij besluiten om ermee te stoppen.”

‘Op de gekste momenten kreeg ik een ingeving’

Sandra schrijft al langere tijd fictie en korte verhalen. Ze was ook jaren lid van een Facebookgroep waarbij schrijvers aangesloten zijn om ervaringen uit te wisselen en natuurlijk elkaars verhalen te lezen. “Op een gegeven moment dacht ik: het zou leuk zijn als ik een vaste column zou hebben in een krant. Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde een mailtje naar West-Friesland op Zondag. Zo is het balletje gaan rollen.”

Glimlach

Sandra beleefde altijd veel plezier aan het schrijven van haar maandelijkse column. “Eigenlijk was ik er de hele maand wel mee bezig”, vertelt ze. “Ik kon op de gekste momenten een ingeving krijgen. Gelukkig heb ik altijd mijn mobieltje bij me, dus kon ik meteen een eerste versie schrijven. Het definitieve onderwerp kwam vaak op het laatste moment, vlak voor de deadline. Ik schreef altijd over van alles en nog wat. Van jeugdherinneringen tot momenten van nu die ik bijzonder vond. Met elke column hoopte ik met mijn nuchtere kijk op de wereld in ieder geval een glimlach op het gezicht van de lezer te toveren. En relativeren, dat is wat ik vaak met mijn column probeerde.”

Herkenbaar

Niet alleen in het begin, maar zeker ook later kreeg Sandra altijd veel reacties op haar columns. “Mensen spraken me erover aan of herkenden mij van de foto die elke maand bij m’n column geplaatst werd. Dat gebeurde ook regelmatig op mijn werk. Ik ben huiswerkbegeleider op het d’ Ampte in Hoorn. De reacties waren altijd leuk. Mensen herkenden zich in de situaties die ik beschreef.” 

Schrijfwedstrijden

Zoals gezegd bleven de onderwerpen voor een column de laatste tijd een beetje uit. “Ik maak genoeg mee op mijn werk, maar vanwege de privacy vind ik niet dat ik daarover kan schrijven. In mijn columns had ik altijd een bepaalde vertelstem en die raakte ik een beetje kwijt. Daardoor ging het me de laatste tijd meer moeite kosten. Heel jammer, maar het is goed zo hoor. Ik ga me nu wat meer richten op het schrijven van fictie en ik wil vaker meedoen aan schrijfwedstrijden. Dat heb ik eerder gedaan, maar nu krijg ik er wat meer tijd voor. En daar heb ik heel veel zin in!”

Wie wordt onze nieuwe columnist?

Omdat Sandra ermee stopt, is het Hoorns Nieuwsblad op zoek naar een nieuwe columnist die in Hoorn, Blokker of Zwaag woont. Wie gaat de uitdaging aan? Als columnist schrijf je elke maand een stuk van circa  500 woorden, waarin je best je eigen mening mag verkondigen, actuele onderwerpen bespreekt, maar waarin ook luchtige onderwerpen aan bod mogen komen. Lijkt het je leuk? Stuur een proefcolumn van maximaal 500 woorden naar redactie.hrn@rodi.nl onder vermelding van ‘nieuwe columnist’. Wij kijken uit naar de reacties! 

De redactie van Hoorns Nieuwsblad bedankt Sandra voor de fijne samenwerking en wenst haar succes met het schrijven van al haar verhalen!