Cursus ‘Zoeken in het Westfries Archief’ in Hoorn

Algemeen
Zoeken in het Westfries Archief.
Zoeken in het Westfries Archief. Foto: Jaap van der Pijll

HOORN - Bezig met historisch onderzoek? Mensen die denken hierbij bronnen uit het Westfries Archief te kunnen gebruiken, kunnen de cursus ‘Zoeken in het Westfries Archief’ in Hoorn volgen. Er wordt uitgelegd wat het Westfries Archief is, welke bronnen er worden bewaard en hoe je deze bronnen via de website kunt vinden. 

Deelnemers krijgen eerst uitleg over de verschillende zoek- en raadpleegmogelijkheden van de website www.westfriesarchief.nl. Ook worden ze gewezen op andere websites waar historische bronnen over Westfriesland te vinden zijn. In het tweede deel van de cursus wordt aan de hand van enkele zoekopdrachten de opgedane kennis in de praktijk gebracht. Hierna zijn de deelnemers in staat zelf bronnen voor hun onderzoek te vinden.

De cursus wordt twee keer gegeven: woensdag 5 april en woensdag 7 juni van 13.30 tot 16.00 uur in het Westfries Archief, Blauwe Berg 5c in Hoorn. Aanmelden kan via: activiteiten@westfriesarchief.nl of 0229-282500. Er zijn in totaal 24 plaatsen beschikbaar. Vergeet niet de datum van de cursus te vermelden. De cursus is gratis.