Stichting AyúdaMe in Hoorn zoekt sponsors voor de bus

Algemeen
Bedrijven kunnen in ruil voor een maandelijkse sponsoring hun logo op het busje van Stichting AyúdaMe laten plaatsen.
Bedrijven kunnen in ruil voor een maandelijkse sponsoring hun logo op het busje van Stichting AyúdaMe laten plaatsen. Foto: Jan Siebring Fotografie

HOORN - Stichting AyúdaMe in Hoorn zet zich in voor de minderbedeelden in Westfriesland en maakt mensen blij met onder andere kleding, levensmiddelen en huisraad, maar biedt bijvoorbeeld ook administratieve ondersteuning. Sinds afgelopen oktober rijdt de stichting met een eigen bus, voorzien van het logo van de stichting. Spullen kunnen sindsdien makkelijker naar de mensen worden gebracht. 

Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en staat er al meer dan zevenduizend kilometer op de teller. “Van de bus wordt dus goed gebruik gemaakt”, vertelt voorzitter Urmie. “We komen echt overal. Natuurlijk in de Westfriese gemeentes, maar ook ver daarbuiten zoals in Heerhugowaard, Alkmaar, Velsen, Zaandam, Amsterdam, Amstelveen, Almere, Lelystad en zelfs Groningen. Overal halen wij spullen op, omdat wij het beste aan onze cliënten willen geven.”

ANBI-status

De stichting is dus enorm blij met de bus, maar er zijn uiteraard wel kosten aan verbonden, zoals motorrijtuigenbelasting, verzekering en brandstof. “Dat geld moet ergens vandaan komen en aangezien de financiële donaties niet binnenstromen, moesten we daar een plan voor bedenken. De meeste mensen die wij helpen, komen vanuit opvangtehuizen, hebben weinig leefgeld of zitten in de schulden. Daardoor kunnen zij niet meebetalen aan de benzinekosten. Natuurlijk bieden wij ook die mensen hulp, want zij zijn immers onze doelgroep. Maar het moment is nu wel gekomen dat wij het alleen niet redden. Geld dat niet binnenkomt, kan je ook niet uitgeven. Daarom benaderen wij nu bedrijven met de vraag of zij hun logo op de bus willen plaatsen in ruil voor een maandelijkse sponsoring. Wij zijn ANBI-gecertificeerd, dus giften zijn aftrekbaar van de belasting. Bovendien promoten wij het bedrijf, want ons busje komt zoals gezegd echt overal. En ook niet onbelangrijk: je steunt als bedrijf het goede doel.”

Bedrijven die hun logo op de bus van Stichting AyúdaMe willen laten plaatsen, kunnen contact opnemen via 06-21187674. Meer informatie over de stichting staat op www.stichtingayudame.nl . Het bezoekadres is Dampten 16 in Hoorn (uitsluitend op afspraak).