‘Blauwe Schuitse katten’ reizen door naar Dijklander Ziekenhuis in Hoorn

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

HOORN - Cursisten acryl en gemengde techniek van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit exposeren ‘Katten op reis’ nu bij het Dijklander Ziekenhuis op poli 82. In de kunstwerken is een grote kat te zien in zijn omgeving uitgewerkt met een mix van materialen. De expositie is te bezichtigen tot en met 24 juni.

De cursisten in de lessen van docent Thea Brouwers kregen de opdracht een grote kat af te beelden in zijn omgeving. Geïnspireerd door diverse kunstenaars als Henri Toulouse de Lautrec, Marc Chagall en Corneille, die allen in andere tijdsbeelden katten hebben verwerkt in hun kunst. Maar ook geïnspireerd door hedendaagse kunstenares Kelly Packer, gingen zij aan de slag. Ze hebben gewerkt met ecoline, inkt, verf en collagetechnieken. Door zowel de kat als zijn omgeving uit te werken met verschillende lagen en vlakken over elkaar ontstaan er harmonieuze schilderijen. De kat gaat op in zijn omgeving. De werken zijn modern en de katten geven het een vrolijk aanzicht.

De expositie is te bezichtigen op poli 82 Reumatologie. De expositie hangt daar tot en met 24 juni. Adres: Dijklander Ziekenhuis, Maelsonstraat 3 in Hoorn. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. 

Meer informatie over De Blauwe Schuit: www.blauweschuit.nl .