D66 Hoorn maakt zich zorgen over mentale gezondheid van jongeren

Algemeen
De fractie van D66 wil onder meer weten welke stappen de gemeente Hoorn kan zetten om de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren.
De fractie van D66 wil onder meer weten welke stappen de gemeente Hoorn kan zetten om de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren. (Foto: Pixabay)

HOORN - Volgens onderzoek van de GGD is het zeer slecht gesteld met de mentale gezondheid van jongeren in Nederland. Dit is al jaren een punt van zorg, maar tijdens corona is het aantal jongeren dat stress, eenzaamheid, overige mentale klachten en zelfmoordgedachten ervaart schrikbarend toegenomen. De fractie van D66 maakt zich hierover grote zorgen. 

“Doen we voldoende om jongeren hierbij te ondersteunen?”, vraag Wouter de Vries van D66 Hoorn zich af. “De cijfers suggereren van niet.” D66 Hoorn stelt het college vragen over dit onderwerp en wil onder meer weten of het college ook van mening is dat op korte termijn aanvullende actie nodig is. In hoeverre heeft de gemeente zicht op het aantal jongeren dat stress, eenzaamheid, mentale klachten en/of suïcidale gedachten ervaart binnen Hoorn? En op welke ondersteuning kunnen deze jongeren op dit moment al rekenen? Hoe worden verschillende instanties (zorg, onderwijs, jongerenorganisaties, (sport)clubs, gemeente, et cetera)betrokken? Ook wil de fractie weten welke stappen de gemeente Hoorn kan zetten binnen de eigen gemeente om de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren.