Zing mee met vierstemmig koor Mozart Cantat in Hoorn

Cultuur
Mozart Cantat is een gemengd vierstemmig koor dat uit zo’n dertig leden bestaat.
Mozart Cantat is een gemengd vierstemmig koor dat uit zo’n dertig leden bestaat. Foto: C.M. Vlam

HOORN - Mozart Cantat is een gemengd vierstemmig koor dat uit zo’n dertig leden bestaat. Het koor richt zich vooral op het vocale werk van Mozart, maar er is ook ruimte voor tijdgenoten zoals Händel, Haydn, Salieri, Purcell, Mendelssohn, Gluck en Fauré.

De muzikale leiding is in handen van dirigent/muziekpedagoog Frank Hilberink (Sweelinck Conservatorium Amsterdam 1976-1986). Hij heeft jarenlange ervaring en heeft een breed repertoire opgebouwd, van renaissance tot gospel. Doordat hij zich gespecialiseerd heeft in a-capella koormuziek is hij bijzonder geschikt als dirigent van een betrekkelijk klein koor. Mede door zijn inzet, kennis van muziekgeschiedenis en het dirigeren met overgave, waarbij altijd ruimte is voor een vleugje humor, is een zangavond bij Mozart Cantat een toevoeging voor iedereen die van zingen houdt. De begeleiding op de piano wordt verzorgd door pianist/organist Nina Borletti (Conservatorium Alkmaar). Zij is ook organist bij het Velser Operakoor Bel Canto.


Sopranen, alten, tenoren, bassen; iedereen is van harte welkom. Kom gerust eens kijken bij een repetitie. (Foto: C.M. Vlam)

Sopranen, alten, tenoren, bassen; iedereen is van harte welkom. Kom gerust eens kijken. Geïnteresseerden kunnen vier keer gratis en vrijblijvend repetities bijwonen. Voor bladmuziek wordt gezorgd. De repetities zijn elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Tabor College Oscar Romero, Bouwsteen 1 in Hoorn. Het eerstvolgende concert is zaterdag 4 november. Aanmelden kan via mozartcantat@gmail.com . Bellen kan ook: 0229-245777 (secretaris M. Kreuk) of 0229-232801 (bestuurslid B. Brandt).