Cursistenexpositie in De Blauwe Schuit in Hoorn

Cultuur
De tekenaars exposeren hun droomatelier.
De tekenaars exposeren hun droomatelier. Foto: aangeleverd

HOORN - De ‘Katten op reis’ schilderijen zijn weer terug op locatie en ditmaal te bewonderen bij De Blauwe Schuit zelf. De fotowerkgroep presenteert een prachtige serie foto’s. De tekenaars exposeren hun droomatelier. Daarnaast zijn er keramische objecten en beeldhouwwerken van diverse soorten steen. Deze tentoonstelling is nu te bewonderen in De Blauwe Schuit aan de Vredehofstraat 7a in Hoorn.

De cursisten in de lessen van docent Thea Brouwers kregen de opdracht een grote kat af te beelden in zijn omgeving, geïnspireerd door diverse kunstenaars als Henri de Toulouse-Lautrec en Corneille en hedendaagse kunstenares Kelly Packer. De cursisten hebben gewerkt met ecoline, inkt, verf en collagetechnieken. Door zowel de kat als zijn omgeving uit te werken met verschillende lagen en vlakken over elkaar, ontstaan harmonieuze schilderijen. De kat gaat op in zijn omgeving.

De fotowerkgroepen van De Blauwe Schuit zijn speciaal voor de cursisten die de basis- en gevorderdencursussen fotografie hebben afgerond. Zij blijven, onder begeleiding van docent Marc Dorleijn, uitgedaagd en geïnspireerd bezig met fotografie door te werken aan opdrachten. De opdrachten zijn geïnspireerd door beroemde fotografen als Josef Sudek, Saul Leiter, David Hockney en Bieke Depoorter. Ook door stromingen in de fotografiegeschiedenis als New Topographic Photography, Typologie, Picturalisme of thema’s als landschap, stilleven, schoonheid van het verval en portretfotografie. In de expositie zijn de nieuwste werkstukken te vinden die gemaakt zijn de afgelopen periode.

De tekengroepen van docent Hilde Schaap kregen de opdracht om hun droomatelier af te beelden. Een atelier dat de perfecte werkplek is, met de kunstenaar erin afgebeeld. In de opdrachten is gewerkt met perspectief en werden de cursisten uitgedaagd na te denken over de compositie. De werkstukken zijn uitgewerkt met kleurpotlood.

Keramisten uit de groep van docent Ank Haisma laten keramische objecten zien. Gebruiksvoorwerpen en figuratief werk vervaardigd met diverse technieken. Voorzien van glazuren met verschillende effecten.

De cursisten uit de vrijdagavond groep van docent Joop Hollanders exposeren beeldhouwwerken. In de expositie zijn beelden gehouwen uit diverse soorten steen, van heel fijn en figuratief werk tot abstracte kunstwerken.

De expositie is te zien tot en met 21 december (gesloten tijdens de schoolvakanties). Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. Meer informatie: www.blauweschuit.nl .