Sinterklaas intocht Hoorn 2023: dit moet je weten!

Cultuur
Afbeelding
Foto: Jan Siebring Fotografie

HOORN - Dit weekend is de Sinterklaas intocht in Hoorn! Pakjesboot 16 komt weer aan in de Hoornse haven. De Sint en zijn Pieten worden zaterdag 18 november welkom geheten in de historische binnenstad door talloze enthousiaste kinderen. Net als voorgaande jaren zal de goedheiligman zijn route vervolgendoor het centrum met tot slot een gezellig eindfeest in de Noorderkerk.

Sinterklaas intocht Hoorn 2023

Vanuit de haven aan de Oude Doelenkade wordt Sinterklaas feestelijk ontvangen. Presentatoren starten om 11.00 uur met een warming-up, waarbij Sinterklaasliedjes worden gezongen en uiteraard wordt er een live verbinding gelegd met de Pakjesboot. Met een warm onthaal tijdens de Sinterklaas intocht in Hoorn wordt om 11.30 uur de stoomboot verwacht in de haven. Om 12.15 uur komt Sinterklaas op het podium bij de Roode Steen. Hier zal hij verrast worden met muziek van Feestpiet Fiësto en dansoptredens van dansschool Moves.

Foto: Jan Siebring Fotografie

Terwijl de pepernoten rijkelijk verdeeld worden, vervolgt de Sint om 12.45 zijn tour door de stad met een bezoek langs de winkelstraten Grote Noord, Gedempte Turfhaven en het Kerkplein. Vanaf daar vervolgt Sinterklaas zijn route via de Roode Steen en de Grote Noord om uiteindelijk een bezoek te brengen aan de Noorderkerk (Kleine Noord). In de Noorderkerk zal om 13.30 uur het eindfeest plaatsvinden met onder andere een show van de danspieten, muziekpieten en het langverwachte slot van het grote Sinterklaasverhaal.

Meer informatie: www.hoornechtmooi.nl/sinterklaas