Portretten Kenneth Stamp van Westfriese LHBTIQA+-gemeenschap in Pakhuisgalerie

Cultuur
Fotograaf Kenneth Stamp portretteert de LHBTIQA+-gemeenschap sinds 2019.
Fotograaf Kenneth Stamp portretteert de LHBTIQA+-gemeenschap sinds 2019. Foto: Kenneth Stamp

HOORN - In de Pakhuisgalerie, Onder de Boompjes 21 in Hoorn, is van 13 februari tot en met 22 april de expositie ‘Je bent mij lief zoals je bent’ van fotograaf Kenneth Stamp te zien. Het gaat om portretten van de Westfriese LHBTIQA+-gemeenschap.

Fotograaf Kenneth Stamp portretteert de LHBTIQA+-gemeenschap sinds 2019. De fototentoonstelling ‘Je bent mij lief zoals je bent’ is een reizende tentoonstelling, een samenwerking tussen de LHBTIQA+-gemeenschap van Westfriesland en de gemeenten in Westfriesland en Noord-Holland. LHBTIQA+ is een afkorting die staat voor de vormen van seksuele oriëntatie en genderidentiteit lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer en aseksueel. Er zijn nog meer vormen die niet heteroseksueel of cisgender zijn en daar staat de + voor. Kenneth Stamp: “De tentoonstelling gaat over liefde en over waardering voor je medemens. Ik volg de LHBTIQA+-gemeenschap van Westfriesland nu al sinds 2019 met ontzettend veel plezier en ieder jaar maak ik nieuwe portretten. Voor deze expositie heb ik samen met de leden, de gemeente en de provincie de mooiste werken uit de afgelopen jaren uitgekozen.

Kenneth Stamp (1957, Glasgow, Schotland) begon als fotograaf in Londen met het fotograferen van punkbandjes, zoals de Sex Pistols, Blondie en The Stranglers. Hij volgde hen door heel Europa, waaronder ook naar Nederland, waar hij de liefde vond en nooit meer wegging. Kenneth vestigde zich op het voormalig eiland Wieringen in de kop van Noord-Holland, waar hij nog altijd woont. Hij werkt in opdracht en maakt veel portretten.

Deze expositie is voor en na voorstellingen te zien, van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 15.30 uur. Op afspraak: 0229-219256.