Engel van Hoorn over de positie van het Nederlands

Cultuur
Tijdens de volgende bijeenkomst van de Engel van Hoorn wordt stilgestaan bij de betekenis van taal.
Tijdens de volgende bijeenkomst van de Engel van Hoorn wordt stilgestaan bij de betekenis van taal. Foto: aangeleverd

HOORN - Tijdens de volgende bijeenkomst van de Engel van Hoorn op zondag 10 maart wordt stilgestaan bij de betekenis van taal en het gebruik van uiteenlopende talen. 

De mens kan lachen, huilen, haten, hopen, liefhebben, maar ook spreken. Dieren kunnen klanken uitstoten, signalen voortbrengen, boodschappen doorgeven, huilen van pijn of zingen van geluk. Menselijke taal kan oneindig veel meer. De mens kan verwijzen, vertellen, troosten, inspireren en enthousiasmeren. Hoe belangrijk is het spreken van je moedertaal? Ligt het niet voor de hand om ons meer te richten op het Engels als wereldtaal of gaat er dan veel verloren? En wat dan? 

In Algemeen Beschaafd Nederlands worden tijdens deze bijeenkomst in kapel Dijk en Duin, Wilhelminalaan 2 in Hoorn, verhalen verteld door mensen met Nederlands als eerste, tweede of derde taal. Er wordt een column uitgesproken door Lammy Taanman en er is muziek van UpTight.

Het programma begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Vrij entree. Na afloop kunnen de aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje nog even doorpraten. Meer informatie: www.engelvanhoorn.nl .