‘Hoornse Nieuwe’ in De Boterhal

Cultuur
Water en Land van Anneke Peereboom.
Water en Land van Anneke Peereboom. Foto: aangeleverd

HOORN - Met de tentoonstelling ‘Hoornse Nieuwe’ stelt Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. haar nieuwe leden voor aan het publiek. Zij presenteren zich met hun eigen werk in De Boterhal aan het Kerkplein 39 in Hoorn.

De expositie wordt zondag 3 maart om 16.00 uur geopend en de nieuwe leden zijn dan aanwezig om op informele wijze met het publiek in gesprek te gaan. ‘Hoornse Nieuwe’ is tot en met 14 april te zien.

De nieuwe leden zijn: Aukje Greidanus, Joke Vink, Saskia Wurpel, Jonathan Mechanicus, Judith Daams, Rob Chevallier, Diek Kubbe, Maaike van Veen, Gerda van Bockxmeer, Cor Heilig, Annemiek van Kollenburg, Ruud Starke en Ursula Metzler. 

Zondagmiddagsalon

Ruud Starke, een van de deelnemende kunstenaars, neemt tevens de presentatie op zich van de eerste Zondagmiddagsalon van dit jaar in De Boterhal op zondag 24 maart. Starke belicht zijn kunstenaarschap en loopbaan en vertelt over zijn inspiratiebronnen en zijn werk. Eén van deze bronnen is het Japanse antagonistische begrip Honne Tatemae dat de vraag weer weergeeft ‘Wat laten we zien in uiterlijkheden maar wie zijn we in werkelijkheid en laten we niet zien?’ 

De Zondagmiddagsalon begint zondag 24 maart om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. De Boterhal is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.boterhal.com .