Filosofische tentoonstelling met glas in Buismangebouw in Hoorn

Cultuur
Werk van Lise Teeuw.
Werk van Lise Teeuw. Foto: Lise Teeuw

HOORN - Voor de maand maart leent het Buismangebouw aan de Muntstraat 7 in Hoorn zijn ruimte om gevuld te worden met het werk en de ideeën van de jonge lokale kunstenares Lise Teeuw.

In juli 2023 studeerde Lise af van de Gerrit Rietveld Academie. Tijdens haar studie begon ze verbindingen te zien tussen de mogelijke leegte na de dood, non-dualiteit en metafysica. In haar werk vertaalt ze dit voornamelijk naar glas. Traditionele methoden bleken ontoereikend, en daarom koos ze er voor om de grenzen van de glaskunst te verleggen. Ongeacht het medium ontstaan de stukken op een plek waar ruimte is om gerelateerde onderwerpen te benaderen. 

Deze tentoonstelling laat een collectie zien van werk waarin ook andere materialen en technieken zijn gebruikt. Sinds het afstuderen heeft Lise haar artistieke ontdekkingstocht voortgezet naar disciplines die ook buiten het glas liggen, maar zich wel lenen om verbindingen te maken met dezelfde onderwerpen. De tentoonstelling nodigt uit om te bestaan in een ruimte waar kunst de grens tussen filosofie en de realiteit doet samensmelten. Dit leidt tot verbondenheid en grenzeloosheid; maakt bewust van de illusoire aard van gescheidenheid. 

Openingstijden: vrijdagen en zaterdagen van 12.00 tot 16.00 uur. Openingsdagen: 9, 15, 16, 22, 23, 29 en 30 maart. De opening is vrijdag 8 maart om 20.00 uur. Vrij entree.