Aanbesteding Westfries Museum tegenvaller

Gemeentenieuws
Afbeelding
Foto: archief vincentdevriesfoto.nl

HOORN - In oktober vorig jaar startte de aanbesteding voor de noodzakelijke verbouwing van het Westfries Museum. De inschrijvingen wijken af van het richtbedrag en de planning. Dat betekent dat er op dit moment geen gegadigde is aan wie het werk kan worden gegund.

De bedrijven die zich hebben gemeld voor het verbouwen van het museum hebben een veel hogere prijs gevraagd dan de gemeente had berekend en kan betalen. Dat is een grote teleurstelling, want dat betekent dat de verbouwing nu niet kan starten. De eerste stap voor de gemeente is nu in kaart brengen waar de financiële verschillen vandaan komen. Die informatie, samen met het noodzakelijk onderhoud dat gedaan moet worden en de wensen van de gemeenteraad, worden de komende tijd tegen het licht gehouden. Daarna wordt gewerkt aan een nieuw voorstel voor de verbouwing.

Vervolg

De gemeenteraad wordt na de analyse meegenomen over de vervolgstappen. Zij zullen uiteindelijk een nieuw besluit moeten nemen over hoe het verder moet met de verbouwing. Het Westfries Museum vertelt een belangrijk verhaal over de Westfriese en landelijke geschiedenis. Het belang van het museum voor Hoorn is groot, net als de noodzakelijke verbouwing. Het uitwerken van het vervolg wordt daarom met prioriteit aangepakt.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant