Elfde editie Hoorn Kunst & Cultuur

Nieuws

HOORN - Stichting Hoorn Kunst & Cultuur organiseert het culturele weekend als start van het culturele seizoen 2015-2016. Deze elfde editie, die van 4 tot en met 6 september plaatsvindt, belooft weer fraai te worden met presentaties van tientallen beeldend kunstenaars uit het hele land. Het publiek kan op de cultuurmarkt proeven van de culturele rijkdom die Hoorn en de regio te bieden hebben. De kunst- en cultuurmarkt trok de afgelopen jaren meer dan veertigduizend bezoekers en is een van de grootste kunstevenementen van Nederland.
De feestelijke openingsavond op vrijdag 4 september in Schouwburg het Park en aansluitend in Cinema Oostereiland, staat in het teken staan van '400 jaar Kaap Hoorn'. Mooie presentaties in de schouwburg met een verrassende hoofdact, een culturele route langs de Westerdijk en een afsluitende filmvoorstelling. En dat alles gratis.
Zaterdag 5 september zijn er weer de traditionele Hoornse Havenconcerten met een sfeervol programma in de Karperkuylhaven. Zondag 6 september kunnen bezoekers op de kunstmarkt genieten van een grote diversiteit aan disciplines: schilderijen, grafiek, tekeningen, fotografie, glaskunst, sieraden, brons en keramiek. Een bijzonder onderdeel van de kunstmarkt is het Kunstplein Montmartre. Hier zijn professionals ter plekke aan het werk. Bezoekers van de cultuurmarkt vinden een compleet overzicht van alle culturele activiteiten in West-Friesland. Musea, muziekverenigingen, theaters; alle culturele instellingen van West-Friesland presenteren hier hun nieuwe seizoensprogramma. Hoorn Kunst & Cultuur is er zeker ook voor de kinderen en de jeugd. De Roode Steen in Hoorn vormt op de eerste zondag van september al jaren het culturele jeugdplein. Er worden verschillende culturele activiteiten georganiseerd, waarbij kinderen kunnen kijken, luisteren en vooral doen.
Onder de vlag van Hoorn Kunst & Cultuur presenteren alle culturele instellingen hun programma aan het publiek. Schouwburg het Park, Cinema Oostereiland Hoorn, Theater het Pakhuis, de Hoornse galeries en de open atelierroute van Kunstenaarscentrum De Boterhal; zij zijn er allemaal in dit weekend! Meer informatie en sfeerbeelden van het evenement: www.hoornkunstencultuur.nl.