Lichtjesavond in Bangert en Oosterpolder

Nieuws

HOORN - De hele Bangert & Oosterpolder schittert, rockt en swingt vrijdag 4 september tijdens de tweede editie van Lichtjesavond 'American style' in de jonge wijk Bangert en Oosterpolder. Als de schemering valt, kunnen alle bewoners hun tuinen versieren met kaarsen en lichtjes en mooie prijzen winnen. De woonwijk en 'De Strip' worden het decor van dit evenement waarbij de fakkel-lichtjestocht, muziek en entertainment hand in hand gaan.


De winnaar van 2014 met de creatie 'Imagine World Peace' heeft de organisatie geïnspireerd om er een Amerikaans thema-avond van te maken. Gemeente Hoorn steunt het initiatief en plaatst op 'De Strip' de inflatable 'Liberty' van negen meter hoog. Het beeld staat symbool voor de vrijheid en geldt bovendien als een teken van verwelkoming van iedereen. Op deze avond is dan ook iedereen van harte welkom. Het Johan Cruijff Court en de de BMX-baan zijn speciaal voor deze avond geopend voor 'glow in the dark'-activiteiten. Om 20.45 uur start er voor de wijkbewoners bij jongerencentrum MFA De Kreek een fakkel-lichtjestocht en wordt er door de wijk langs de streetacts gelopen.

De organisatie van het jaarlijks terugkerend evenement is in handen van een aantal enthousiaste bewoners, stichting Netwerk en lokale ondernemers. Voor bewoners van de wijk dé gelegenheid om de sociale cohesie te vergroten en kennis te maken met dans- en muziekverenigingen die actief zijn in Zwaag en MFA De Kreek. Om 'De Strip' en de wijk Bangert & Oosterpolder autovrij te houden, worden bezoekers van buitenaf vriendelijk verzocht de auto’s bij de Deen of het industrieterrein te parkeren.