Regionaal orkestproject zoekt muzikanten

Nieuws

HOORN - Voor het twaalfde achtereenvolgende jaar formeert Muziekschool Gerard Boedijn een groot symfonieorkest voor de duur van zes weken. Gevorderde instrumentspelers kunnen zes weken lang in dit orkest meespelen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Onder gevorderd wordt verstaan dat deelnemers minimaal vier jaar een instrument bespelen. Van blazers wordt minimaal B-niveau gevraagd. Er wordt muziek gespeeld van bekende componisten zoals De Barbier van Sevilla van Rossini, Dance of the Tumblers van Rimsky-Korsakov en het Adagio uit Spartacus van Khatchaturian. Het orkest staat onder leiding van Berna van der Hulst.
Alle symfonieorkest-instrumentspelers - plus saxofoon - kunnen zich inschrijven. Volwassenen zijn ook zeer welkom. Er is in het programma een grote rol weggelegd voor koper- en slagwerk. De eerste repetitie vindt zondag 5 januari van 16.00 tot 17.30 uur plaats. Daarna wordt op de vrijdagen gerepeteerd van 17.15 tot 19.00 uur in de muziekschool Gerard Boedijn. De uitvoering vindt zaterdag 15 februari plaats in de Oosterkerk Hoorn. Aanmelden kan bij de balie van Muziekschool Gerard Boedijn, Noorderstraat 3 in Hoorn of via info@muziekschoolboedijn.nl (inschrijfformulier te downloaden via de website www.muziekschoolboedijn.nl).