Zomerconcert Hoorns Kamerkoor

Nieuws
De beleving van emoties, de jaargetijden en het landschap staan centraal in het concert van het Hoorns Kamerkoor. (Foto: aangeleverd)
De beleving van emoties, de jaargetijden en het landschap staan centraal in het concert van het Hoorns Kamerkoor. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

HOORN - Het Hoorns Kamerkoor brengt zondag 15 juli haar traditionele zomerconcert in het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn ten gehore. Deze keer is gekozen voor de beleving van emoties, de jaargetijden en het landschap. Er worden werken van componisten uit de Lage Landen en Engeland uitgevoerd.
Hiermee sluit het concert aan bij de expositie van veertig schilderijen uit het Rijksmuseum over Nederlandse landschapsschilderkunst en bij het fotoproject over de Westfriese Omringdijk, die op dit moment in het museum te zien zijn, met als thema 'Lage Landen'.
Ervaar het voorjaar in 'La terre naguère glacée' van de Hoornse componist Willem Woestenburg en in 'This sweet and merry month of May' van William Byrd. Of beleef de avondstemming in 'Wandrers Nachtlied' van Alphons Diepenbrock. Emoties komen natuurlijk ook aan bod in 'Weep, o mine eyes' van Bennet en in 'Tes beaux yeux' van J.P. Sweelinck.
Het concertje wordt 15 juli twee keer uitgevoerd: om 14.30 en 15.30 uur. De toegang is gratis voor bezoekers van het Westfries Museum, maar vraag wel even een kaartje aan de kassa.