Laadpalen in Hoorn: hier vind je ze

Nieuws
Waar staan de laadpalen in Hoorn?
Waar staan de laadpalen in Hoorn? (Foto: Adobe Stock)

HOORN – Inwoners van Hoorn stappen steeds vaker over op een hybride of elektrisch rijdende auto. Alles in het teken van een duurzamere toekomst. Het is noodzakelijk om een elektrische auto wel op te kunnen laden. Waar vind je de laadpalen in Hoorn? In dit artikel staat een overzicht.

Laadpalen in Hoorn locaties

In Hoorn vind je ten tijde van schrijven 646 laadpalen. Maar de grote vraag is natuurlijk: waar staan deze laadpalen?

Gebruik deze handige kaart van Oplaadpalen.nl om gemakkelijk op te zoeken waar je je elektrische auto kunt opladen in Hoorn.


Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Goedkoopste laadpalen in Hoorn

Wie een elektrische auto heeft, wil hem natuurlijk opladen bij de goedkoopste laadpaal. De tarieven in Hoorn verschillen nogal. De gemiddelde prijs per Kwh tijdens het laden van je auto €0,37 in Hoorn.

Bron: Independer

Ruim 600 laadpalen in Hoorn

In Hoorn zijn er verschillende laadpalen beschikbaar voor elektrische auto’s. Deze laadpalen bevinden zich op diverse locaties in de stad, zoals parkeergarages en openbare parkeerplaatsen. De laadpalen maken het mogelijk om je elektrische auto op te laden terwijl je onderweg bent of geparkeerd staat.

Volgens een onderzoek van Independer groeit het aantal Nederlanders dat kiest voor een elektrische auto harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen. Hoorn heeft momenteel ongeveer 74.000 inwoners. Dat komt neer op 8,7 laadpalen per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo zijn er in Nederland volgens de ANWB meer dan 3200 snellaadpunten. Frankrijk en Duitsland lopen nog voor op ons, maar België heeft er bijvoorbeeld maar 800. Toch goed van ons kikkerlandje!

Laadpaal aanvragen Hoorn

Wil je een openbare laadpaal bij jou in de buurt laten plaatsen? Dat kan! Je kunt een openbaar oplaadpunt gratis aanvragen via de website van MRA-elektrisch. Voor de aanvraag van een openbaar oplaadpunt moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het voertuig kan minimaal 45 kilometer volledig elektrisch rijden.
  • Je parkeert het voertuig op de openbare weg, omdat je niet kunt parkeren op eigen terrein.
  • Het dichtstbijzijnde oplaadpunt staat op meer dan 300 meter van je woning.