Grofvuil laten ophalen of wegbrengen in Hoorn? Zo werkt dat!

Nieuws
Waar kun je je grofvuil wegbrengen of op laten ophalen in Hoorn?
Waar kun je je grofvuil wegbrengen of op laten ophalen in Hoorn? (Foto: )

HOORN – Waar breng je die oude stoel die je niet meer ziet zitten naar toe? En waar moeten die oude planken heen die je niet meer gebruikt? Je kunt in Hoorn allerlei soorten afval zelf direct wegbrengen of laten ophalen. Maar hoe werkt het grofvuil laten ophalen of wegbrengen in Hoorn? En welke materialen kun je aanbieden? In dit artikel vind je een overzicht. 

Afvalpunt Hoorn

Er zijn in West-Friesland vier afvalbrengstations (milieustraten). Hier kun je terecht met grof afval, tuinafval, klein chemisch afval, textiel, elektrische apparaten en bouw/sloopafval. Je mag maximaal 0,5 m³ afval per 4 weken gratis brengen. Er is één afvalpunt waar je je grofvuil uit Hoorn kunt wegbrengen. Het adres van het afvalbrengstation in Hoorn is Factorij 29a, Zwaag. Het is mogelijk om je grofvuil Hoorn te brengen naar deze afvalpunten:

  • Het Witte Hert 3, Enkhuizen
  • Kwelder 10, Obdam
  • Koggenrandweg 1, Middenmeer
  • Factorij 29a, Zwaag

Grofvuil Hoorn openingstijden

Dit zijn de openingstijden van het afvalbrengstation in Hoorn:

Maandag08:30 tot 17:30 uur
Dinsdag08:30 tot 17:30 uur
Woensdag08:30 tot 17:30 uur
Donderdag08:30 tot 17:30 uur
Vrijdag08:30 tot 17:30 uur
Zaterdag08:00 tot 16:00 uur
ZondagGesloten

Een deel van de tijd is het afvalbrengstation Hoorn onbemand. Het afvalpunt Hoorn is onbemand open van maandag t/m vrijdag van 18:00 tot 21:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Let op: je kunt dan wel alleen stromen puin, grond, bomen, planten en struiken wegbrengen.

Grofvuil Hoorn aanmelden

Het is belangrijk dat je je grofvuil Hoorn aanmeldt bij HVC, voordat ze het komen ophalen. Dit kan hier. Vul eerst je postcode en huisnummer in en selecteer wat je aan de weg gaan zetten. Als je een categorie niet selecteert en het staat er wel, neemt HVC het niet mee.

Ophaaldagen grofvuil Hoorn

Ben je niet in de gelegenheid om je grof afval weg te brengen naar onze afvalbrengstations? Maak dan een afspraak, zodat HVC het bij je komt ophalen. De ophaaldagen zijn afhankelijk van je adres en de drukte bij HVC. Houd rekening met de volgende aanbiedregels voor grof afval:

  • Zet het grof afval op de ophaaldag uiterlijk om 07.30 uur op de afgesproken plaats.
  • Zet het afval voor of achter je eigen woning, aan de openbare weg op een verharde ondergrond.
  • Zet het grof afval niet op eigen terrein, op openbaar groen, tegen een muur, boom, schutting of bij de verzamelcontainer.
  • Zet het neer in handzame bundels van maximaal 25 kilo en 1,50 meter lengte.
  • Puin (steen), zand, klein chemisch afval, asbest, autobanden en bouw- en sloopafval wordt niet meegenomen.
  • Zet niet meer grof afval neer dan je hebt aangemeld.

Bekijk hier alle regels met toelichting.

Grofvuil laten ophalen Hoorn

Grofvuil in Hoorn en elektrische apparaten haalt HVC op nadat er een afspraak is gemaakt. Dat kan via de website van HVC. Je kunt elektrische apparaten en grof huishoudelijk restafval laten ophalen na het maken van een afspraak. Maar wat haalt HVC precies op? Voorbeelden van elektrische apparaten zijn tv’s, wasmachines, magnetrons, printers of stofzuigers. Voorbeelden van grof huishoudelijk afval zijn tafels, stoelen, banken, kasten, matrassen.

Afvalkalender Hoorn

Bekijk hier wanneer welke bak wordt geleegd in Hoorn. Vul je postcode en huisnummer in en bekijk de afvalkalender. Let op: zet je bak vóór 07:30 uur aan de weg.