Gouden wikkel-winactie en (meertalig) voorlezen in Bibliotheek Hoorn

Nieuws
Met BoekStart kun je altijd het juiste voorleesboek vinden en krijg je tips bij het voorlezen.
Met BoekStart kun je altijd het juiste voorleesboek vinden en krijg je tips bij het voorlezen. Foto: aangeleverd

HOORN - Samen lezen met je (klein)kind is leuk, gezellig én leerzaam. Zaterdag 3 juni is het BoekStartdag in Bibliotheek Hoorn. Dat is dé gelegenheid om samen met je kleintje kennis te maken met de Bibliotheek. Deze dag is er een extra leuk voorleesprogramma en je maakt kans op het vinden van de gouden wikkel wanneer je jouw kindje lid maakt van de Bibliotheek.

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor ouders en babys, ondersteund door de gemeente en het consultatiebureau. Met BoekStart kun je altijd het juiste voorleesboek vinden en krijg je tips bij het voorlezen. Donderdag 1 juni om 20.00 uur wordt een speciaal webinar voor ouders georganiseerd waarbij Jolien Hesselberth tips geeft over voorlezen aan de allerkleinsten op een leuke en speelse manier. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekhoorn.nl/webinarboekstart .

Speciale BoekStartdag

Zaterdag 3 juni is iedereen met een baby of dreumes van harte welkom in Bibliotheek Hoorn om te komen luisteren naar mooie verhalen. Er is een speciaal baby-voorleesmoment en er wordt weer meertalig voorgelezen in het Oekraïens, Pools, Turks en Arabisch. Er wordt op drie vestigingen voorgelezen. Kijk voor meer informatie over het programma op www.bibliotheekhoorn.nl/boekstartdag .

Kinderen gratis lidmaatschap

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek. Wanneer jij jouw baby lid maakt, ontvang je naast het gratis lidmaatschap een BoekStart-koffertje met leuke voorleesboekjes cadeau. En van 27 mei tot en met 11 juni zijn de koffertjes extra speciaal, want er zitten gouden wikkels in verstopt. Ben jij de vinder van de gouden wikkel? Dan krijg je nóg een extra voorleesboek cadeau!