Zorgen om leegstand en verrommeling Grote Noord in Hoorn

Nieuws
Afbeelding
Foto: archieffoto Theo Annes

HOORN - Het Grote Noord is één van de belangrijkste winkelstraten in Hoorn, maar ook de ‘rode loper’ richting het historisch stadscentrum. “Een winkelstraat waar we ons zorgen om maken vanwege de vele lege panden en vanwege het versteende karakter van de straat, oftewel het gebrek aan groene aankleding”, aldus raadslid Jessica Visser namens Hoorn Lokaal. 

“Het gemis aan groen zorgt ervoor dat het lastig is schaduw te vinden tijdens warme dagen. Deze belangrijke straat heeft een uitstraling die eentonig en sfeerloos is te noemen, wat helaas niet bijdraagt aan een fijne winkelbeleving. Daarnaast lijkt er een wildgroei te zijn ontstaan aan het plaatsen van schreeuwerige stoepborden. Hoorn Lokaal is van mening dat deze borden zeker niet bijdragen aan een gezellig en sfeervol winkelbeeld. Sterker nog: volgens ons zorgen ze voor een verrommeling van de openbare ruimte. De stoepborden worden veel verder op de straat geplaatst dan de gestelde afstandsregel van 1,2 meter vanuit de gevel.”

Hoorn Lokaal stelt het college vragen over dit onderwerp en wil onder andere weten of het college zich ervan bewust is dat er steeds meer stoepborden op het Grote Noord geplaatst worden. En is het college van mening dat deze stoepborden bijdragen aan een gezellig winkelbeeld? Ook wil Hoorn Lokaal weten waarom de afstandsregel van 1,2 meter voor het plaatsen van stoepborden niet wordt gehandhaafd. En hoeveel stoepborden mogen er per winkel worden neergezet? Aan welke afmetingen moeten ze voldoen? Ten slotte wil Hoorn Lokaal weten of het college bereid is onderzoek te doen naar wat er gedaan kan worden om van het Grote Noord een winkelstraat te maken met meer groen en met een sfeervollere en fijnere winkelbeleving.