Gratis cursus Politiek Actief voor de gemeente Hoorn

Nieuws
Tijdens de cursus is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met raadsleden en bestuurders uit de gemeente.
Tijdens de cursus is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met raadsleden en bestuurders uit de gemeente. Foto: Pixabay

HOORN - In Hoorn start woensdag 20 september de cursus Politiek Actief voor de gemeente. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Meedoen is gratis.

Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Op deze vragen krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met raadsleden en bestuurders uit de gemeente. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee een trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot bekijken en evalueren de deelnemers een vergadering van de gemeenteraad.

De gemeente vindt het belangrijk dat de groep deelnemers aan deze cursus divers is. Op die manier komen verschillende invalshoeken aan bod. De gemeente benadrukt daarom dat iedere inwoner van gemeente Hoorn welkom is. Het lesmateriaal is toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten: op 20 en 27 september, 4, 11 en 18 oktober. Ze vinden plaats in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 in Hoorn. De cursus wordt verzorgd door ProDemos (www.prodemos.nl). Aanmelden kan tot en met 30 juni via b.kuin@hoorn.nl of 06-11221509.