Officiële opening nieuwe beachvelden in Hoorn

Nieuws
Iedereen is van harte welkom om de nieuwe velden te komen bewonderen.
Iedereen is van harte welkom om de nieuwe velden te komen bewonderen. Foto: aangeleverd

HOORN - Op het sportcomplex aan de Lingeweg 1 in Hoorn worden zondag 11 juni de nieuwe beachvolleybal- en beachkorfbalvelden officieel geopend. 

Het initiatief voor deze velden is van Korfbalvereniging ADOS en volleybalverenigingen NIVO en Wham Wham. Na overleg met de gemeente Hoorn is een plan uitgewerkt en zijn de velden gerealiseerd ter vervanging van de beachvolleybalvelden in Blokker, die binnenkort zullen verdwijnen door woningbouwplannen. Na goedkeuring van de plannen is de aanleg gestart in december 2022 en zijn de velden op 22 april 2023 opgeleverd. Sinds begin mei zijn ze in gebruik en hebben de volleybalvelden een hoge bezetting. De verenigingen zijn zeer te spreken over de onderlinge samenwerking en het bereikte eindresultaat. 

Door deze samenwerking is BeacheninHoorn ‘geboren’. Bovengenoemde verenigingen bedanken de gemeente Hoorn, Loonbedrijf de Wit & Zn, Stichting Sporthal Lingeweg en Rabobank Westfriesland voor hun bijdrage aan dit project.

Openingsprogramma

Het openingsprogramma op zondag 11 juni bestaat uit een beachvolleybaltoernooi voor de A-B-C jeugd van 12.00 tot 14.00 uur, gevolgd door de officiële opening om 14.00 uur door wethouder Dick Bennis. Van 14.30 tot 18.00 uur is er een beachvolleybaltoernooi voor senioren.

Iedereen is van harte welkom om de nieuwe velden te komen bewonderen op het adres Lingeweg 1 in Hoorn. Meer informatie is te vinden op: https://beacheninhoorn.jimdosite.com/.