Olga Commandeur opent beweegtuin in Hoorn

Nieuws
Olga Commandeur opent samen met wethouder Karin Hakhoff het beweegplein bij Betsy Perk.
Olga Commandeur opent samen met wethouder Karin Hakhoff het beweegplein bij Betsy Perk. Foto: Jan Siebring Fotografie

HOORN - Olga Commandeur opende donderdag 8 juni een speciale beweegtuin bij Betsy Perk in de Kersenboogerd in Hoorn: het Olga Commandeur-plein. Olga is bekend als oud-topsportster en van het tv-programma Nederland in Beweging.

Het is even wennen: ouderen die trainen op een speeltoestel. Toch is het belangrijk dat juist de grote groep senioren meer gaat bewegen. Meer bewegen draagt bij aan een verbeterde balans, coördinatie en vergroot daarmee de zelfstandigheid. 

Samen met de ouderen demonstreerde Olga de mogelijkheden van de speeltoestellen die in de beweegtuin staan. Iedereen werd uitgedaagd om mee te doen. De beweegtoestellen zijn samen met de bewoners uitgezocht. 

Foto: Jan Siebring Fotografie

Het Olga Commandeurplein bij Betsy Perk is gerealiseerd vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Gemeente Hoorn en Intermaris bevorderen hiermee een gezonde levenswijze die voor iedereen bereikbaar is. Het plein is vrij toegankelijk voor iedereen die wil bewegen. Kies dus zelf op welk moment je heen gaat of sluit je aan bij activiteiten die georganiseerd worden vanuit Team Sport of andere organisaties.

Lees alles over de beweegtuin op www.hoornkersenboogerd.nl/beweegtuin .