Habbeké Shipyard uit Hoorn genomineerd voor OOM Award als beste opleider

Nieuws
Het Hoornse metaalbedrijf is in de race voor de onderscheiding 'meest actieve leerbedrijf'.
Het Hoornse metaalbedrijf is in de race voor de onderscheiding 'meest actieve leerbedrijf'. Foto: Olivier Huisman

HOORN - Metaalbedrijf Habbeké Shipyard uit Hoorn is genomineerd voor de OOM Award Noord-Holland 2023. Dit is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast Habbeké zijn ook Van der Sluis uit Dirkshorn en Witte Constructie uit Schoorl genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Noordwest op 6 oktober.

“Wij willen heel graag alle aanwezige kennis overbrengen op de nieuwe generatie”, zegt praktijkopleider Ron Kooij van Habbeké Shipyard. “Daarom steken wij veel energie in opleiden. En dat doe ik zeker niet alleen: opleiden doe je met zijn allen. Het geeft mij altijd weer een goed gevoel als ik zie dat iedereen het oppakt en supergemotiveerd aan het werk is.”

Vakjury

De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Kijk voor meer informatie op www.oom.nl