Nieuwe partij, nieuwe raadsleden, nieuw commissielid en nieuwe griffier in Hoorn

Nieuws
De zetel van Joyce Beuken wordt ingenomen door Willem Kukler.
De zetel van Joyce Beuken wordt ingenomen door Willem Kukler. Foto's: aangeleverd

HOORN - In de raadsvergadering van 26 september vinden meerdere personele wijzigingen plaats. Raadsleden Simon Boersma (Fractie Tonnaer) en Joyce Beuken (GroenLinks) treden af, D66 verwelkomt een nieuw commissielid, de nieuwe griffier wordt beëdigd en Liberaal Hoorn gaat verder onder een nieuwe naam.

Liberaal Hoorn gaat voortaan verder als Hart van Hoorn. Chris de Meij wordt fractievoorzitter van de partij. Hij wordt vergezeld door Debbie Katers, ook raadslid van Liberaal Hoorn, en Ellen van der Knaap. Van der Knaap verlaat hiervoor Fractie Tonnaer. Fractie Tonnaer levert dus een zetel in. Hart van Hoorn heeft drie zetels in de gemeenteraadsvergadering van 26 september.

Loopbaan Simon Broersma

Na 25 jaar actief te zijn geweest in de Hoornse politiek neemt Simon Broersma van Fractie Tonnaer afscheid. In de vorige bestuursperiode was hij wethouder en sinds de verkiezingen van 2022 was hij raadslid. Na zoveel jaar politiek bedrijven, wil Broersma meer tijd met zijn gezin doorbrengen en zich focussen op zijn baan als gebiedsregisseur bij de gemeente Den Helder. Broersma wordt vervangen door Norbert de Vries. De Vries was al commissielid voor Fractie Tonnaer en treedt nu toe tot de raad.

Norbert de Vries.

Na 25 jaar actief te zijn geweest in de Hoornse politiek neemt Simon Broersma  afscheid.

Joyce Beuken stopt als raadslid

Joyce Beuken kwam voor het eerst in de raad na de verkiezingen van 2022. Na anderhalf jaar neemt ze met “pijn in haar hart” afscheid. Beuken heeft moeite met de huidige felheid van de Hoornse politiek. Op de achtergrond zal ze een rol blijven spelen bij GroenLinks, vooral op het thema duurzaamheid. De zetel van Beuken wordt ingenomen door Willem Kukler. Al eerder was hij raads- en commissielid voor GroenLinks.

Joyce Beuken.

Nieuwe gezichten

Op 26 september wordt er ook een nieuw commissielid beëdigd. Nadine voor den Dag-Steen gaat aan de slag bij D66. Ze gaat zich met name inzetten voor jongerenwelzijn, inclusiebeleid en het klimaat.


Nadine voor den Dag-Steen gaat aan de slag bij D66.

Ook wordt de nieuwe griffier aangewezen door de raad. Matthijs van der Horst wordt op 26 september beëdigd en begint op 1 oktober. Hij was al eerder 19 jaar werkzaam voor de gemeente Hoorn en was sinds 2021 griffier van Stede Broec.


Matthijs van der Horst wordt op 26 september beëdigd als de nieuwe griffier.

Volg de vergadering live of digitaal

Op 26 september begint de raadsvergadering om 19.00 uur in de raadszaal van het stadhuis. Publiek is welkom. Je kunt ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream vind je op de website van de gemeenteraad: www.hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl .