Dorpenoverleg Blokker-Zwaag over strafrecht

Nieuws
Onderwerp deze avond is het strafrecht in Nederland.
Onderwerp deze avond is het strafrecht in Nederland. Foto: Pixabay

ZWAAG - De eerstvolgende bijeenkomst van het Dorpenoverleg Blokker-Zwaag vindt dinsdag 12 december om 19.30 uur plaats in De Witte Valk, Dorpsstraat 175 in Zwaag. Onderwerp deze avond is het strafrecht in Nederland. 

Het strafrecht in Nederland is regelmatig onderwerp van maatschappelijke discussies. De agendacommissie van het Dorpenoverleg Blokker-Zwaag leek het daarom een goed idee om dit onderwerp aan de orde te stellen tijdens de laatste bijeenkomst van dit jaar.

Mr. A.D. Renshof en mr. N. Hendriksen van het advocatenkantoor Hendriksen en Mühren in Hoorn geven op hoofdlijnen inzicht in het Nederlandse strafrecht. Zij staan ook stil bij specifieke onderwerpen zoals: wat is het verschil tussen moord en doodslag? Waarom is er altijd een verschil tussen de eis van de Officier van Justitie en de uitspraak van de rechtbank? Hoever mag je als burger gaan wanneer je je moet verweren tegen bijvoorbeeld een overvaller? Hoe ontwikkelt zich de criminaliteit in de regio? 

Wie zelf nog vragen heeft, kan deze op de avond zelf stellen aan de inleiders of van tevoren mailen naar dorpenoverlegblokkerzwaag@gmail.com .