Wespenlezing in wijkcentrum Kersenboogerd bij KNNV Hoorn

Nieuws
Zijn wespen alleen maar nutteloos en agressief?
Zijn wespen alleen maar nutteloos en agressief? Foto: Douwe Greydanus

HOORN - Sjoert Fleurke van de Wespenstichting vertelt maandag 11 december bij de lokale KNNV-afdeling Hoorn/West-Friesland alles over wespen.

Wespen behoren tot de minst populaire insecten. Het zijn opdringerige spelbrekers die in de zomer barbecues en terrasjes terroriseren. Ze bouwen nesten op onhandige plekken, ze prikken en honing maken ze niet. Kortom, de meeste mensen zijn ze liever kwijt dan rijk. Maar is dat wel terecht? Zijn ze alleen maar nutteloos en agressief? In zijn lezing laat Sjoert een genuanceerd geluid horen. De wesp speelt bijvoorbeeld een cruciale rol in ons ecosysteem. Ze zijn in werkelijkheid heel vredelievend en bovendien ontzettend fascinerend en interessant. Ten slotte legt hij uit hoe we problemen met wespen diervriendelijk kunnen oplossen.

Deze lezing begint om 20.00 uur in wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1 in Hoorn. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Neem voor meer info contact op met Jan-Pieter de Krijger (pr@hoorn.knnv.nl).