Fancy fair in Hoorn ter ondersteuning van crowdfunding voor zieke moeder

Nieuws
Anne-Fleur en Jasmijn met hun moeder Lilian.
Anne-Fleur en Jasmijn met hun moeder Lilian. Foto: aangeleverd

HOORN - De tweelingzussen Jasmijn en Anne-Fleur Duppen uit Hoorn zijn op dit moment volop bezig met de crowdfundingactie voor hun moeder Lilian. Zondag 3 maart organiseren zij een fancy fair in het gebouw van de Sint Jozefschool aan het Achterom. 

De meiden hebben namelijk 46.000 euro nodig om hun moeder te kunnen helpen. Een bedrag dat ze niet in hun eentje kunnen dragen. Na een lange wachttijd mag Lilian in april eindelijk naar Australië voor een vooruitstrevende behandeling die de ME, waar zij al jaren mee te kampen heeft, voor een groot deel kan genezen. Op dit moment staat de teller op ruim 35.000 euro. “Meer dan zevenhonderd mensen hebben kleine en grote donaties gedaan en daar zijn wij ontzettend blij mee”, benadrukken de zussen. Om het streefbedrag te kunnen halen, organiseren de meiden binnenkort nog een aantal acties, waaronder een fancy fair op zondag 3 maart in Hoorn.

Op deze fancy fair - die in samenwerking met de kunstenaars van het Collectief Achterom georganiseerd wordt - worden allerlei items verkocht. “Denk aan kleding, boeken, kunst, bioscoop- en museumkaarten en nog veel meer”, legt Anne-Fleur uit. “Allemaal beschikbaar gesteld door bedrijven en particulieren. Ook is er een kunstveiling en kunnen bezoekers genieten van livemuziek, verzorgd door de band JaDenk met Westfriese wereldmuziek. Eten en drinken zijn natuurlijk ook verkrijgbaar.”

De opbrengst van de fancy fair is natuurlijk bestemd voor de behandeling. Iedereen is zondag 3 maart van harte welkom tussen 13.00 en 18.00 uur aan het Achterom 19 in Hoorn. De kunstveiling is om 15.00 uur.