ReumaNederland zoekt collectanten

Nieuws
Wil je ook meehelpen in je eigen regio? Meld je aan.
Wil je ook meehelpen in je eigen regio? Meld je aan. Foto: aangeleverd

REGIO - In Nederland alleen leven al meer dan twee miljoen mensen met reuma. De impact van reuma op iemands leven is enorm. Door pijn en extreme vermoeidheid kunnen zij vaak niet meer volledig deelnemen aan het leven. ReumaNederland steunt mensen met reuma op alle mogelijke manieren in hun dagelijkse strijd. Zo haalt de organisatie door middel van de collecte jaarlijks geld op voor onderzoek naar betere behandelingen. Het aantal collectanten staat echter onder druk. Daarom zijn zij dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die in hun eigen regio willen collecteren voor mensen met reuma. 

Jan Willem Förch, algemeen directeur van ReumaNederland: “Het aantal mensen met reuma in Nederland groeit. Door reuma beschadigen je gewrichten en spieren. De ziekte is nog altijd niet te genezen, klachten worden vaak alleen maar erger. De impact van reuma op iemands leven en op de hele maatschappij wordt nog steeds enorm onderschat. Dat is de pijnlijke realiteit van reuma.”

Jill: “Ik kreeg artrose toen ik nog maar 21 was. Het is geen ouderdomskwaal, je kunt het ook op jonge leeftijd krijgen. De impact op je leven is enorm; de pijn is nooit weg. Daardoor gaan veel dingen moeizamer. Sporten kan ik niet meer. Maar ook tuinieren, het huishouden doen, uitgaan of gewoon boodschappen doen, is lastig voor mij. En er is nog geen medicijn. Dat is voor mij de pijnlijke realiteit van reuma.”

ReumaNederland doet er alles aan om dit te veranderen. Door mensen met reuma op allerlei fronten te ondersteunen én door geld te zamelen voor onderzoek naar betere behandelingen. Want alleen dan kunnen we reuma uiteindelijk genezen.

Nieuwe collectanten gezocht

Jan Willem Förch: “Het aantal collectanten loopt al jaren terug. Daarom is ReumaNederland op dit moment dringend op zoek naar nieuwe collectevrijwilligers. Meer collectanten betekent meer geld voor belangrijke onderzoeksprojecten voor mensen met reuma.”

Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor mensen met reuma én tegelijk een paar uur lekker in beweging zijn in je eigen regio? Meld je dan nu aan als collectant voor onze jaarlijkse collecteweek van 18 tot en met 23 maart via www.reumanederland.nl .