Herdenkingsbijeenkomsten Dijklander Ziekenhuis in Hoorn

Nieuws
Nabestaanden van dierbaren die in 2023 in het Dijklander Ziekenhuis zijn overleden, zijn welkom om een van de bijeenkomsten bij te wonen.
Nabestaanden van dierbaren die in 2023 in het Dijklander Ziekenhuis zijn overleden, zijn welkom om een van de bijeenkomsten bij te wonen. Foto: Pixabay

HOORN - In het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn vinden zaterdag 6 april meerdere herdenkingsbijeenkomsten plaats voor naasten van overleden patiënten. Nabestaanden van dierbaren die in 2023 in het Dijklander Ziekenhuis zijn overleden, zijn welkom om een van de bijeenkomsten bij te wonen. Het is tot maandag 31 maart mogelijk om aan te melden via www.dijklander.nl .

Centraal in de herdenking staan de bloemen die de aanwezigen meenemen. Zij symboliseren het unieke van degene die is overleden. Annemieke Kuin, geestelijk verzorger: “Het ziekenhuis blijft voor nabestaanden vaak een belangrijke en beladen plek. Om die reden organiseren we herdenkingsbijeenkomsten.” Medewerkers van verschillende afdelingen van het Dijklander Ziekenhuis vervullen een rol tijdens de bijeenkomsten. Zij noemen de namen van de overledenen, maken muziek, delen hun ervaring of lezen een verhaal voor.

De bijeenkomsten zijn om 10.30, 13.00 en 15.00 uur.

Digitale gedenktuin

Naast de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomsten is er ook een digitale gedenktuin. Hier is het mogelijk voor nabestaanden om een foto van een bloem plaatsen met een persoonlijk berichtje.