Droom van Mylo (12) uit Zwaag komt uit: zijn verhalen als echte boeken gedrukt

Nieuws
Mylo was zichtbaar onder de indruk toen hij in zijn eigen boeken mochten bladeren.
Mylo was zichtbaar onder de indruk toen hij in zijn eigen boeken mochten bladeren. Foto's: vincentdevriesfoto.nl

ZWAAG - Het verhaal over de twaalfjarige Mylo Reiners uit Zwaag was afgelopen januari te lezen in deze krant. In een jaar tijd schreef deze schrijver in de dop al zes avonturenverhalen, voorzien van prachtige tekeningen die hij en zijn broertje Xavi (10) maakten. Zijn favoriete creatie is ‘Lieke’s Paleis’, waarin zijn nichtje Lieke van drie jaar de hoofdrol speelt. Mylo vertelde dat zijn allergrootste droom was dat verhaal als een ‘echt’ boek wordt uitgegeven. In Nieuwsblad Hoorn deed hij daarom een oproep: wie kan mij helpen?

Al snel reageerde Wouter Vink van Uitgeverij Pumbo in Zwaag, gevestigd aan de Jelle Zijlstraweg op bedrijventerrein Zevenhuis. “We hadden de oproep van Mylo gelezen en ik wist meteen: wij gaan Mylo helpen. Het uitgeven van boeken, zelfs in kleine oplagen, is immers onze specialisatie. En als wij daarmee Mylo’s droom waar kunnen maken, doen we dit heel erg graag.”


Wouter Vink van uitgeverij Pumbo overhandigt Mylo een exemplaar van één van de boeken.

Harde kaft

Dinsdag 27 februari was het dan zover. Mylo, zijn broertjes Liam (8) en Xavi en zijn moeder Irita waren uitgenodigd bij Pumbo om de exemplaren in ontvangst te nemen, die overigens helemaal kosteloos door Pumbo gedrukt zijn. Mylo was zichtbaar onder de indruk toen hij zijn ‘echte’ boeken daar op tafel zag liggen. Hij had niet alleen zijn favoriete verhaal, ‘Lieke’s Paleis’, maar álle verhalen in boekvorm gekregen. “Mét een harde kaft”, glundert Mylo. “Precies wat ik graag wilde. Het is echt super tof geworden.”


Mylo was samen met zijn moeder en broertjes Xavi en Liam naar de uitgeverij gekomen.