Hoorn zwemt voor kankeronderzoek tijdens Swim to Fight Cancer

Nieuws
De vierde editie van Swim to Fight Cancer Hoorn vindt zondag 30 juni plaats op de laatste dag van de Waterweek Hoorn.
De vierde editie van Swim to Fight Cancer Hoorn vindt zondag 30 juni plaats op de laatste dag van de Waterweek Hoorn. Foto's: aangeleverd

HOORN - De vierde editie van Swim to Fight Cancer Hoorn vindt zondag 30 juni plaats op de laatste dag van de Waterweek Hoorn. Dan springen deelnemers, jong en oud, het water in om twee kilometer, één kilometer of vijfhonderd meter (kids) te zwemmen voor meer onderzoek naar kanker. 

Bedrijven kunnen als business team meedoen. Deelnemers halen in hun eigen omgeving donaties op voor Fight Cancer, een landelijke stichting die baanbrekende onderzoeken naar kanker financiert. Bijvoorbeeld onderzoek naar innovatieve vormen van immunotherapie, verbeterde fertiliteitszorg bij vrouwen met kanker en behandelmethoden op maat voor jongvolwassenen met kanker.

Swim to Fight Cancer Hoorn vond eerder plaats in 2017, 2019 en 2023. Met deze edities is ruim tweehonderdduizend euro opgehaald voor baanbrekend kankeronderzoek. Het evenement wordt dit jaar weer in samenwerking met de organisatie van Waterweek Hoorn georganiseerd. De motivatie van de deelnemers is groot, omdat iedereen met zijn of haar eigen reden meezwemt, bijvoorbeeld voor een familielid dat ziek is of iemand die er helaas niet meer is.Joost Reijns, directeur Fight Cancer: “Kanker raakt helaas iedereen, direct of indirect. We zijn ontzettend blij dat in Hoorn weer een Swim to Fight Cancer-evenement plaatsvindt naast onze andere zwemevenementen dit jaar. Hiermee bieden we iedereen die geraakt wordt door kanker de kans om hun gevoel van onmacht om te zetten in kracht. Door mee te kunnen doen, zichzelf uit te dagen en zelf geld op te halen waarmee baanbrekend onderzoek gefinancierd wordt. Het gevoel van saamhorigheid en verbinding op onze evenementen is onbeschrijflijk, dat moet je gewoon zelf meemaken.”

Meer informatie en inschrijven: www.swimtofightcancer.nl/hoorn .