Seniorencircuit in Hoorn over ‘Leefstijl en diabetes type 2’

Nieuws
Door een gezondere leefstijl kun je ervoor zorgen dat je minder of geen medicijnen meer nodig hebt.
Door een gezondere leefstijl kun je ervoor zorgen dat je minder of geen medicijnen meer nodig hebt. Foto: Pexels

HOORN - Het Seniorencircuit van Stichting Netwerk organiseert woensdag 10 april om 14.00 uur in wijkcentrum De Huesmolen een bijeenkomst over ‘Leefstijl en diabetes type 2’.

Diabetes types 2 is een aandoening waarbij het hormoon dat bloedsuiker reguleert (insuline) niet goed werkt of te weinig wordt aangemaakt. Hierdoor is de bloedsuiker te hoog. Diabetes type 2 wordt voor een groot deel veroorzaakt door een ongezonde leefstijl, overgewicht, ongezond eten, te weinig bewegen, slechte slaap en weinig ontspanning. Door een gezondere leefstijl kun je ervoor zorgen dat je minder of geen medicijnen meer nodig hebt en je je fitter en energieker voelt en gezonder bent. Astrid Hoogewoning is ervaringsdeskundige en worstelt al een aantal jaar met het vasthouden van een gezonde leefstijl. Ciska Gijsbers is leefstijlcoach en geeft tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl.

Wijkcentrum De Huesmolen, De Huesmolen 60 in Hoorn. Reserveren is niet nodig. Kosten zijn zes euro, inclusief een kopje thee of koffie. Bij voorkeur contante betaling.