Hoorn Lokaal: ‘Kap van bomen rond rugbyveld komt als ‘verrassing’’

Nieuws
"Voor de aanleg van het nieuwe rugbyveld moeten diverse bomen en struiken worden verwijderd, zo staat in de bewonersbrief te lezen."
"Voor de aanleg van het nieuwe rugbyveld moeten diverse bomen en struiken worden verwijderd, zo staat in de bewonersbrief te lezen." Foto: aangeleverd

HOORN - Het voorlopig ontwerp van sport-recreatiepark Risdam-Noord is afgelopen 31 januari gepresenteerd aan de bewoners en belangstellenden. In dit ontwerp is de indeling van onder andere paden, speeltoestellen, bankjes en groen getoond. “De aanleg van het nieuwe rugbyveld leidt tot de kap van bomen en deze kap komt als een ‘verrassing’. Reden voor ons om hierover vragen te stellen aan het college”, aldus Jessica Visser, fractievoorzitter Hoorn Lokaal.

“Vorige week hebben de bewoners een brief ontvangen omtrent het definitief voorlopig ontwerp en in deze brief wordt uitgelegd dat voor de aanleg van het nieuwe rugbyveld diverse bomen en struiken moeten worden verwijderd. Aangezien nooit is benoemd dat er groen moet wijken voor het nieuwe veld, komt deze mededeling als een onaangename verrassing. Hoorn Lokaal wil weten wat de reden is van deze kap. Hoe kan het dat nu pas bekend is dat het rugbyveld niet past op het beoogde veld? Ook willen wij weten of er is overwogen om de vrije uitloopstroken rondom het veld in afmeting aan te passen zodat er geen groen hoeft te wijken. Deze bomen en struiken dienen namelijk niet alleen als groene kader voor het park, maar ook als groene afscheiding richting tennisvereniging de Ballentuin. Ten slotte is in de bewonersbrief te lezen dat tennisvereniging De Ballentuin een uitgewerkt plan heeft ingediend voor de aanleg van twee padelbanen. Voor Hoorn Lokaal is het belangrijk én vanzelfsprekend dat de buurt wordt betrokken bij deze plannen.”