Grote verkeerscontrole Noord-Holland, bijna duizend bekeuringen

Nieuws
De oplichter rende weg toen er meerdere politieauto's ter plaatse waren bij de Monsterse woning.
De oplichter rende weg toen er meerdere politieauto's ter plaatse waren bij de Monsterse woning. Foto: archief

HOORN - Een grootschalige controle om de verkeersveiligheid te vergroten binnen Noord-Holland, leverde donderdag 11 april 948 bekeuringen op voor snelheidsovertredingen en diverse andere verkeersfeiten. 

Op de N307 en de N506 stond de flitsauto van Team Verkeer, hier werden 802 snelheidsovertredingen geconstateerd, met een uitschieter van een voertuig dat 44 kilometer per uur te hard reed. Daarnaast hebben de gezamenlijke basisteams Hoorn, Den Helder en Heerhugowaard in de regio nog 146 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het vasthouden van de telefoon, fietsen met een gashendel en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Ook zijn drie bestuurders aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs.

De controle duurde van 14.00 uur tot 21.30 uur. De aankomende tijd staan er meer snelheidscontroles op stapel in de regio.

De Nederlandse politie neemt deel aan een Europese flitsmarathon van 15 tot en met 21 april, georganiseerd door Roadpol. Tijdens deze Speedweek wordt zowel overdag als ‘s avonds en ‘s nachts intensief gecontroleerd op snelheid.