Vijfhonderd jaar café de Witte Valk in Zwaag

Nieuws
Wethouder Arthur Helling en Diann Bakker onthullen het schildje dat speciaal ontworpen was voor het vijfhonderdjarig bestaan van het café.
Wethouder Arthur Helling en Diann Bakker onthullen het schildje dat speciaal ontworpen was voor het vijfhonderdjarig bestaan van het café. Foto: Jan Siebring Fotografie

ZWAAG - Het was vrijdag 12 april een bijzondere dag in Zwaag, want café de Witte Valk aan de Dorpsstraat vierde haar vijfhonderdjarig bestaan. 

Tijdens het schrijven van het boek ‘Zwaag en 500 jaar Middenstand’ van Stichting Historisch Zwaag kwam aan het licht dat café de Witte Valk al vermeld werd in 1532. Dit was aanleiding voor een groep enthousiastelingen om bij elkaar te komen en het geboortejaar op 1522 vast te zetten. Reden voor een feestje!

Om 16.00 uur verzamelden de genodigden zich in het café. Voor het officiële gedeelte verplaatste het gezelschap zich naar buiten. Na een warm welkom door mede-organisator Alexander de Haan, was het woord aan Ben Kalb van Stichting Historisch Zwaag. Hij lichtte toe hoe de speurtocht naar het jaar 1522 was gegaan. Ook wethouder Arthur Helling was aanwezig en sprak de genodigden toe. Daarna was het tijd om het speciaal voor deze mijlpaal ontworpen schildje te onthullen. Met mooie woorden van Diann en muzikale klanken van St. Caecilia werd geproost op deze fantastische mijlpaal. Uiteraard werd ook stilgestaan bij het recente overlijden van Zeger Karssen, de kroegbaas die dertig jaar wist vol te maken in de Witte Valk. Na een toost werd het officiële gedeelte afgesloten en werden de deuren geopend voor een gezellige Vrijmibo. De enorme belangstelling toonde aan dat Zwaag de Witte Valk na vijfhonderd jaar nog steeds een warm hart toedraagt. Het werd een geslaagde middag. Het team van de Witte Valk - Diann, Daphne en Jos - bedankt iedereen die heeft bijgedragen, op welke manier dan ook. Op naar de zeshonderd jaar!