Kort nieuws

Nieuws

Maatjes

HOORN - Stichting Netwerk in Hoorn is onder andere in de wijk Grote Waal op zoek naar maatjes. Zij kunnen maatje worden voor iemand die wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Dat kan op heel veel manieren: samen koffie drinken, bijpraten, wandelen, boekhouden, administratie ordenen of helpen met de Nederlandse taal. Kortom, bewoners helpen bewoners zich prettiger te voelen in de wijk. Wijkcentrum Grote Waal is op zoek naar bewoners die zich willen inzetten als Taalmaatjes, Buurmaatje of Budgetbuddy. Nieuwe vrijwilligers worden getraind door Stichting Netwerk. Sociaal werker Antoinette Roovers wil graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en gaat op zoek naar de juiste match. Informatie of een afspraak maken? Loop binnen, bel of mail met Antoinette Roovers, wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3 in Hoorn, 0229-280940, a.roovers@netwerkhoorn.nl.
Kerstmiddag

MIDWOUD - Seniorenvereniging Noorder Koggenland houdt zondag 17 december de traditionele kerstmiddag in de Post, Tripkouw 28 in Midwoud. Deze middag is er een optreden van Ina Broekhuizen-Slot. Zij heeft van de West-Friese taal min of meer haar levenswerk gemaakt en laat de aanwezigen horen hoe mooi je de gebeurtenissen van het leven kunt verwoorden. De verhalen van Ina worden omlijst door muziek van accordeoniste Clazien Visser. De middag begint om 14.00 uur. Er is ook een kerstmaaltijd, verzorgd door de Post. Wie vegetarisch is of een dieet volgt, kan dit bij opgave melden. Opgeven kan bij Henny Ramakers, Populierenlaan 34 in Abbekerk. Telefoon: 0229-581817. De kosten bedragen per persoon 20 euro (inclusief de maaltijd, koffie en een drankje). Niet-leden kunnen het middagprogramma bijwonen. De kosten zijn dan 12,50 euro. Introducés die het hele programma willen meemaken betalen 25 euro. Het bedrag kan overgemaakt worden op NL70 RBRB 0944 3704 03, t.n.v. Seniorenvereniging Noorder Koggenland, o.v.v. kerstmiddag.
Ontbijt voor Senioren

HOORN - Herberg Hoorn organiseert in samenwerking met ‘Kerst op het Plein’ zondag 17 december een bijzonder ontbijt voor senioren. Net als Herberg Hoorn staat ook dit ontbijt geheel in het teken van ontmoetingen. Het ontbijt vindt plaats in de verwarmde tent die voor Kerst op het Plein op de Noorderveemarkt staat opgesteld. Er is livemuziek met optredens van het Carol Inn Choir en zangduo Dick & Melissa. De aanvang is om 10.00 uur en deelname is gratis. Aanmelden kan vanaf nu bij Monique Oostendorp via moniqueoostendorp@live.nl.
Kerstfeest

TWISK - Voor de derde keer organiseert 't NUT Twisk zondag 17 december vanaf 15.00 uur een kerstfeest op het Coenplein in Twisk. Bezoekers kunnen zich hier naar hartenlust vermaken: kramen en stands met allerlei aanbiedingen, lekkers, hebbedingetjes en proeverijen. Tegelijkertijd mensen ontmoeten, kerstmuziek, genieten van een lekker glaasje glühwein en winterbarbecueën. Speciaal voor de kinderen is er een springkussen. Aansluitend om 19.30 uur wordt in het Dorpshuis de tragikomedie 'Kerstpijn' opgevoerd door Toneelvereniging van Twisk. Kaarten reserveren voor dit toneelstuk: reserveren@nuttwisk.nl.
Kerstloop

HOORN - De Hoornse binnenstad vormt zondag 17 december het decor voor de eerste echte Kleine Noord Kerstloop. Onder leiding van Zeger Schoenmaker leggen tientallen kerstmannen en kerstvrouwen deze zondag al hollend en ‘ho-ho-end’ een parcours van ongeveer vijf kilometer af door het centrum. De Kleine Noord Kerstloop en de kerstmarkt op 16 en 17 december zijn een gezamenlijke actie van alle zelfstandige winkeliers en familiebedrijven op het Kleine Noord en worden financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van alle ondernemers. De kar wordt getrokken door het bestuur van de Belangenvereniging Kleine Noord bestaande uit Jos van de Poll, Wendy Zeeman, Tim van Haaster, Patrick Pronk en Marie-France Schutz. De Kleine Noord Kerstloop start om 11.15 uur voor de Noorderkerk en eindigt bij het beeld van De Waterdrager aan het begin van het Kleine Noord. Inschrijven voor dit sportieve spektakel kan via de website www.inschrijven.nl. Deelname bedraagt tien euro inclusief een gratis kerstpak voor dames of heren. Na online inschrijving kunnen alle deelnemers hun kerstpak 16 december ophalen op de kerstmarkt op het Kleine Noord.
Balance

HOORN - In het winkelhart van Hoorn zijn koopzondag 17 december de hele middag optredens uit naam van de Herberg van Hoorn. Koor Balance doet ook mee en zingt drie keer vijftien minuten op de volgende locaties: om 14.45 uur voor de oude V&D, om 15.15 uur in de HEMA en om 16.00 uur in C&A. Meer informatie over het koor: www.vrouwenkoorbalance.nl.
Sjoelen
HOORN - Sjoelliefhebbers kunnen zondag 17 december van 13.30 tot 16.30 uur weer terecht tijdens de sjoelmiddag in wijkcentrum de Zaagtand, Sint Eloystraat 106 in Hoorn. Deelname kost 2,50 euro. Iedereen is welkom. Meer informatie: 0229-218312.
Herberg Hoorn
HOORN - Net als tijdens vorige edities van Herberg Hoorn wordt de Superkoopzondag op zondag 17 december een bijzondere belevenis. Opnieuw zijn vele artiesten, koren en verhalenvertellers te zien op bijzondere plekken, pleinen en in de winkels. Ook het theateroptreden voor de Koepelkerk aan het Grote Noord met zang en verhalen is weer te zien. De koopzondag wordt afgesloten rond 16.45 uur in de Koepelkerk met een grote sing-a-long.
Kerstgala
HOORN - Stichting Leergeld West-Friesland presenteert zondag 17 december haar tiende kerstgala in Schouwburg Het Park in Hoorn. Het wordt een bijzonder jubileumgala met Syrische dans, voetbaltalenten die de bal hoog houden en theaterplezier. Op het programma staan ook Dirty Dancing, het maken van smoothies en een Hoornse finaliste van The Voice Kids. Talentvolle jonge artiesten treden op met zang, piano, dwarsfluit en saxofoon. Aanvang 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via Het Park.
Kerst-meezingavond

HOORN - In de recreatieruimte van het Betsy Perk in de Kersenboogerd in Hoorn vindt zondag 17 december een kerst-meezingavond plaats. Deze avond is een initiatief van christenen uit verschillende kerken in de omgeving. Het begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur, inclusief een pauze. Er worden traditionele en nieuwere kerstliederen gezongen, onder begeleiding van een enthousiaste groep zangers en muzikanten. De toegang is gratis. Meer informatie: 0229-275845 of 0229-551885.
KWF-voorzitter
MEDEMBLIK - Een goed voornemen voor 2018? Word (vrijwilliger) voorzitter voor KWF Afdeling Medemblik! Stuur samen met de andere bestuursleden de vrijwilligers in de gemeente aan. De voorzitter kan uiteraard rekenen op begeleiding door KWF Kankerbestrijding. Interesse of vragen? Neem contact op met Patricia via rempt.veerman@quicknet.nl.
Kerstviering
HOORN - Muziek, meezingen, luisteren, gezelligheid, een hapje en drankje; dat zijn de ingrediënten van de feestelijke kerstavond op dinsdagavond 19 december in gebouw Het Lichtbaken, Maelsonstraat 6 in Hoorn. Het programma begint om 19.30 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Meer informatie: www.lichtbakenhoorn.nl.
Digitale veiligheid

HOORN - De HCC!-SeniorenAcademie houdt woensdag 20 december in het Sport Centrum aan de Holenweg 14a in Hoorn een bijeenkomst voor beginnende en minder gevorderde computergebruikers. De presentatie staat in het teken van 'digitale veiligheid'. Aanvang 10.00 uur. De toegang is gratis voor leden van de HCC. Niet-leden zijn ook welkom om kennis te maken. Meer informatie: 06-83351218 of f.bieri@hccnet.nl.
Kerst in Foreestenhuis

HOORN - In het Foreestenhuis - het 'huis' van de Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn - aan het Grote Oost 43 vindt zondag 24 december een kerstavondviering plaats. In de kerkzaal staat een grote kerstboom en er worden bekende liederen gezongen, begeleid door Bert Maring op het orgel en Noa Trabold op viool. Aanvang 19.30 uur. Jong en oud is van harte welkom. Na afloop staan glazen glühwein en warme chocolademelk klaar. Eerste kerstdag, maandag 25 december, is er om 10.00 uur een kerkdienst. Deze dienst wordt geleid door predikant ds. Bert Dicou. Uiteraard staat ook dan het kerstfeest centraal. De organist is Jan Maarten Koeman en er zijn ook ook nog enkele muzikale intermezzo’s. Na afloop is er koffie, thee of limonade.
Kerstconcert Mannenkoor

HOORN - Het Westfries Mannenkoor verzorgt, onder leiding van dirigent Frank de Ruyter, dinsdag 26 december (tweede kerstdag) voor de 37e keer een kerstconcert in de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn. Aanvang 14.30 uur. Meer informatie en reserveren: www.westfriesmannenkoor.nl. Telefoon: 0229-243192.
Open Koffieochtend

HOORN - In Het Lichtbaken aan de Maelsonstraat 6 in Hoorn vindt donderdag 21 december een Open Koffieochtend plaats. Deze ochtend is vooral bedoeld voor mensen die een stap willen zetten in het leggen van nieuwe contacten. De inloop is vanaf 10.00 uur. De ontmoeting duurt tot circa 12.00 uur en wordt afgesloten met een korte kerstboodschap. Iedereen is hartelijk welkom. Meer informatie op www.hetlichtbakenhoorn.nl.
Pubquiz

MIDWOUD - Hoe heet de spits van de Oranje Leeuwinnen? Welke minister van Defensie moest aftreden? Wie scoorde dé hit van het jaar en wat was er ook alweer met Patricia Paay aan de hand in 2017? De Vrienden van MOC houdt zaterdag 6 januari de eerste Pubquiz Midwoud/Oostwoud. Met een spetterende hoofdprijs: een weekend naar Antwerpen, voor twee personen. Deelnemers blikken op deze dag nog één keer achterom. De pubquiz bevat vragen uit de volgende categorieën: actualiteit, sport, media, entertainment én Mid- en Oostwoud. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de kennis over het afgelopen jaar getest. De quiz wordt gehouden de kantine van vv MOC, Tripkouw 28, aanvang 20.00 uur. Teams van maximaal twee personen spelen tegen elkaar en deelname kost 10 euro per team. Opgeven kan via vvm@vvmoc.nl, maximaal twintig koppels kunnen meedoen.
EHBO

HOORN - EHBO-vereniging St. Jan Hoorn start donderdag 11 januari met een nieuwe basiscursus EHBO. De leerstof voor 'EHBO aan Kinderen' is in deze cursus opgenomen. In dertien lesavonden worden de cursisten door een kaderinstructeur vertrouwd gemaakt met diverse onderwerpen. De lesstof is voor iedereen toegankelijk en de cursus wordt afgesloten met het officiële landelijke Oranje Kruis-examen in april 2018. Er komen twee examendatums. De cursus wordt elke donderdag van 19.00 tot 21.30 uur gegeven in het nieuwe gebouw van de EHBO-vereniging aan de Diodeweg 2E in Hoorn. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de cursus voor een groot deel of zelfs helemaal. Opgeven en meer informatie: www.ehbohoorn.nl.
Workshop songwriting

HOORN - Muziekschool Boedijn en poppodium Manifesto bieden in 2018 workshops songwriting aan voor beginnende en gevorderde muzikanten. Danny van Tiggele, gitarist van de band 'Mister & Mississippi', begeleidt gedurende drie avonden aspirant of gevorderde songwriters tijdens deze workshop. De workshops zijn op donderdagavonden vanaf 20.00 uur en wel 8, 15 en 22 februari. De week erna, 1 maart, krijgen de deelnemers de mogelijkheid om hun nieuwe nummer te spelen op het DonderPopCafe! (is niet verplicht). Aanmelden en meer informatie bij Efraim van Veen via e.v.veen@netwerkhoorn.nl of 06-18634913.